Zo ziet de zoon van prinses Margaret er nu uit

De Earl of Snowdon viert vandaag zijn 61e verjaardag.

Er is er een jarig! Vandaag viert David Armstrong-Jones, de zoon van prinses Margaret, zijn 61e verjaardag. Hoe ziet dit neefje van koning Charles er nu uit?

Viscount Linley

Een jaar na haar huwelijk met de fotograaf Tony Armstrong-Jones verwelkomde prinses Margaret, het jongere zusje van de Queen en professioneel royal feestbeest, haar eerste kind: zoon David Albert Charles Armstrong-Jones, Viscount Linley.

Prinses Margaret met een pasgeboren David, 1961. Beeld: BrunoPress

Hoewel hij opgroeide in het paleis en een adellijke titel van zijn tante, Queen Elizabeth, meekreeg, houdt David er geen koninklijk leventje meer op na. In de jaren tachtig richtte hij zijn eigen bedrijf op in op maat gemaakt meubilair. Een chique bedoening, want onder zijn klanten mocht hij onder andere Elton John en Valentino rekenen, schrijft Town & Country. Moeder Margaret was trots op deze meubelcarrière van haar zoon. “Ik weet nog dat mijn moeder voor het eerst in de winkel kwam, ik ging naar beneden en daar zat mijn moeder op de vloer, een schroef aan te draaien aan de achterkant van een spiegel”, vertelde David eerder aan Vanity Fair. “Ze was er erg enthousiast over.”

Queen Elizabeth met haar nichtje Sarah, de dochter van prinses Margaret, zoon prins Edward en neefje David, de zoon van prinses Margaret, 1968. Beeld: BrunoPress

In 1993 trouwde David Armstrong-Jones met Serena Stanhope, de dochter van een Ierse edelman. Samen kregen ze twee kinderen: Charles, de huidige Viscount Linley (1999) en Lady Margarita (2002).

Earl of Snowdon

Toen Tony Armstrong-Jones, de eerste Earl of Snowdon en de ex-man van prinses Margaret, in 2017 overleed, nam David de titel van zijn vader over. Zijn vrouw Serena is sindsdien gravin van Snowdon, al besloten de twee in 2020 een punt achter hun huwelijk te zetten.

David, Earl of Snowdon, leeft grotendeels buiten de schijnwerpers. Hij is alleen in beeld tijdens de allergrootste royal gebeurtenissen, zoals bruiloften en begrafenissen. In september dit jaar zagen we hem bijvoorbeeld achter de kist van zijn tante Queen Elizabeth lopen.

David, Earl of Snowdon, is te zien achter Meghan Markle bij een herdenkingsdienst voor Queen Elizabeth. Beeld: BrunoPress

Eerder dit jaar was David aanwezig bij een herdenkingsdienst voor zijn oom, prins Philip, samen met zijn twee kinderen:

Charles, Viscount Linley, Lady Margarita en David, Earl of Snowdon. Beeld: BrunoPress

David heeft naar verluidt een uitstekende band met zijn koninklijke familie, al heeft hij van zijn moeder geen royale erfenis meegekregen. Toen prinses Margaret in 2002 overleed, moesten haar twee kinderen een flinke som belastinggeld over haar landgoed betalen. Daarvoor hebben David en zijn zusje Sarah een hoop familie-erfstukken moeten verkopen, zoals een diamanten broche van de Queen Mother, de trouwtiara van prinses Margaret en een aantal sieraden van hun overgrootmoeder Queen Mary.

Bron: Town & Country, Hello! Magazine, Vanity Fair | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws