Prinses Kate onthult: ‘Daar was ik zó slecht in’

Princess Perfect heeft gelukkig toch óók een menselijke kant.

Hoe doet ze het toch? Kate, de prinses van Wales, is zo iemand die meer uren in een dag lijkt te hebben dan wij, gewone stervelingen. Ze komt altijd goed voorbereid aanzetten bij haar vele koninklijke afspraken, is een betrokken moeder van drie jonge kinderen en geeft regelmatig aan dat ze in haar vrije tijd (wanneer dat ook moge zijn) graag fotografeert, pianospeelt, tennist, taarten bakt of honing maakt. Hoewel we vaak denken dat Princess Perfect van alle markten thuis is, geeft Catherine nu zelf ook toe waar ze absoluut géén talent voor heeft. 

Zelfgemaakt

Afgelopen weekend was de prinses in haar rol als beschermvrouwe van het Engelse rugbyteam – een sport waar ze ook al goed in is – aanwezig bij een wedstrijd. Van vrijwilligers kreeg ze daar allerlei zelfgemaakte presentjes, van zeepjes tot gebreide mutsen. Aan Susan Hill, die de mutsen zelf had gemaakt, onthulde Kate dat ze dat zelf nooit zou kunnen. “Ik heb ooit geprobeerd te breien, maar ik was er zó slecht in,” aldus de prinses. “Ik zal lessen moeten nemen.” Leuk idee, Kate, maar het is oké om niet alles te kunnen…

Nog even oefenen

De prinses gaf eerder al toe dat ze meerdere pogingen heeft ondernomen om een breiwerkje te maken. “Ik heb geprobeerd om iets te breien toen George werd geboren. Ik probeerde een speciale trui voor hem te breien, maar ik kwam halverwege, en toen viel het helemaal uit elkaar”, vertelde Kate ooit tijdens een werkbezoek, waarbij een groep grootouders hun handwerk-skills liet zien. “Het is echt een geweldige vaardigheid,” verzuchtte de prinses toen. Alleen niet weggelegd voor haar. Tijdens een ander bezoek, aan Glasglow, zei Kate het ook al: “Ik heb geprobeerd om breien onder de knie te krijgen en ik ben er echt heel slecht in. Ik zou om tips moeten vragen!”

Voor handvaardigheidstips kan de prinses van Wales misschien wel aankloppen bij koningin Máxima, die een bedreven borduurster is en vijf jaar geleden op Koningsdag liet zien dat breien ook tot haar repertoire behoort. Al vinden we het ergens ook wel een geruststellende gedachte dat Catherine niet een soort supermens is die geen enkel gebrek heeft. Dan maar geen gebreide trui voor George, hoor!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws