Grappig: dit is het geheime talent van hertogin Kate

En dat kan ze óók al.

Alsof hertogin, beschermvrouwe, moeder van drie, stijlicoon en fotograaf zijn nog niet genoeg is, blijkt Kate Middleton ook nog eens een ware keukenprinses te zijn.

Met de complimenten van Mary Berry

De Cambridge'jes mogen dan wel hun eigen chef hebben, hertogin Kate duikt net zo lief zelf de paleiskeuken in. En daar brengt ze het er goed vanaf, weet Mary Berry te vertellen.

Mary is dé culi-expert van Groot-Brittannië en schittert al jaren als jurylid van The Great British Bake-Off (de bakshow waar Heel Holland Bakt op is geïnspireerd). Voor haar verdiensten als chef, bakker, kookboekenauteur en presentatrice ontving ze vorige week haar damehood – een plekje in de Ridderorde – van prins Charles. (Willem-Alexander, lees je mee? Wat ons betreft verdienen Janny en Robèrt ook een lintje). En daarbij liet Dame Mary Berry ook weten dat ze behoorlijk onder de indruk is van Kate's kookkunsten.

‘Een natuurtalent’

“Kate is een voortreffelijke en enthousiaste kok. Ze deinst nergens voor terug. Ze heeft een prachtige rollade gemaakt en heeft taarten geglazuurd en was een absoluut natuurtalent. Ik vind het leuk dat ze haar uiterste best doet”, aldus Mary Berry over de hertogin van Cambridge.

Kate aan de curry! Edinburgh, mei 2021. Beeld: BrunoPress

Zelf heeft Kate ook weleens laten vallen dat ze graag taarten bakt – het is een traditie in Kensington Palace om aan de vooravond van iedere verjaardag een gigantische birthday cake te bakken. “Ik ben dol op het bakken van de taart”, onthulde de hertogin van Cambridge daarover. “Het is een traditie geworden dat ik tot laat opblijf met belachelijke hoeveelheden taartmix en glazuur en veel te veel bak. Maar ik ben er dol op.”

Lees ook:

Royal ambacht: hertogin Kate onthult haar zoete hobby

15 lieve familiefoto's die hertogin Kate zelf heeft genomen

Zo maak je (zonder oven) de bruidstaart van hertogin Kate en prins William

Bron: PureWow | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws