Zien we Zara Tindall binnenkort nóg eens bij Olympische Spelen?

Royals zijn (bijna) onlosmakelijk verbonden met grote sportevenementen. Wim-Lex juichend langs de lijn, Kate in impeccable outfitjes bij Wimbledon, huldigingen op de paleistrappen. Maar sommige royals schoppen het tot indrukwekkende sportprestaties op hét podium der podia binnen de sportwereld. Prinses Charlene, koning Filip, de Princess Royal én uiteraard: Zara Tindall.

Olympische Spelen

Het kon ook eigenlijk niet anders: moederlief Princess Anne en vader Mark Phillips maakten beiden furore als doorgewinterde ruiters. Bij Zara Tindall werd de liefde voor de ruitersport er dan ook met de paplepel ingegoten.

Naast eindeloze kiekjes in koninklijke kleedjes en foto’s van de dochter van de Princess Royal in parmantige pakjes, zien we Zara dan ook regelmatig in het zadel. Hiermee wist ze in 2012 al een zilveren medaille te veroveren.

zara tindall
Trots in’t zadel van paard Toytown met de Olympische fakkel in 2012. (Beeld: Brunopress)

Uitdaging

In een groot interview met de Australische Vogue, onthult de royal dat zij nog een plekje hoopt te vullen in de prijzenkast van huize Tindall. Eerst staan er in de komende twee jaren nog een set andere grote races op het programma, maar Tindall heeft uiteindelijk haar vizier gericht op de Spelen van 2024.

“Ze werkt er nu aan om het juiste paard te vinden voor de Olympische Spelen van 2024. Ze heeft nu minder opties dan in 2012, en moet nu haar trainingen plannen rond een druk bestaan als moeder van drie kinderen”, valt er in het interview te lezen. Maar Zara heeft er vertrouwen in: de track die rond haar optrekje ligt is namelijk behoorlijk uitdagend.

“Rijden over Gatcombe – ik weet niet waarom ik het doe. Het is altijd een nachtmerrie om rond huis te rijden”, vertelde ze. Maar die ‘nachtmerrie’ betekent ook dat de tour door de tuin een goede test is. “Als je hier over de finish komt, dan weet je zeker of je een goed paard hebt.”

Wie weet: zullen we Zara binnenkort weer zien bij de Spelen? De tijd zal het leren – eerst moet de royale ruiter haar kunnen nog eens bewijzen bij een stel andere belangrijke ritten. Wij kijken in elk geval uit naar de kiekjes!

Bron: Vogue Australia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws