Zara Tindall openhartig over familieleven: ‘Prinses Anne is mijn rolmodel’

De dochter van prinses Anne blikt terug op het opgroeien tussen de royals én vertelt over haar eigen gezinsleven.

Leuk! Zara Tindall, de dochter van prinses Anne en de oudste kleindochter van wijlen de Queen, laat weer eens van zich horen. Voor een nieuwe campagne vertelt ze over haar (koninklijke) familieleven.

Prinsessendochter/paardrijdster/model

Naast dochter van een prinses is Zara Tindall ook Olympisch paardrijdster, moeder van drie én model. Zo is ze dit najaar het gezicht van de Autumn/Winter 2022-collectie van Musto. Niet per se een royally glamourous kledingmerk, meer het genre dat je bij de ANWB of de Bever vindt, maar het levert wel een leuk interview met het nichtje van koning Charles op (in degelijke outdoorjas, uiteraard).

Veel geluk gehad

Zo laat Zara zich behoorlijk positief uit over haar jeugd op een koninklijk landgoed. “Ik herinner me dat ik veel plezier heb gemaakt en veel mee heb mogen maken. Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders dat voor ons konden doen”, vertelt ze in de video. “Of het nou ging om paarden of zeilen of reizen maken of de mensen die we ondertussen ontmoet hebben. Ik heb het geluk gehad om geweldige mensen te ontmoeten, van wie ik in mijn leven veel heb kunnen leren.”

Rolmodel

Dat Zara zo te spreken is over haar opvoeding, blijkt ook wel uit het feit dat ze haar moeder, prinses Anne, haar rolmodel noemt. De zus van koning Charles heeft een hoop kwaliteiten die Zara zelf ook zou willen hebben. “Ik hoop dat ik herinnerd zal worden als hardwerkend, respectvol, loyaal en een goede moeder.”

Met de kleine Tindalls

Dat zit waarschijnlijk wel goed, want we zien Zara vaak lol beleven met haar echtgenoot, ex-rugbyspeler Mike Tindall, en hun drie kinderen Mia (8), Lena (4) en Lucas (1). “Ik voel me het allergelukkigst als ik thuis ben met mijn gezin, of op reis ben. Ik ben heel gelukkig als ik kan reizen en met Mike en de kinderen de wereld kan ontdekken.”

De jongste Tindalls zijn ook dol op hun royal familieleden. Hier Mia Tindall (in het blauw) tijdens een onderonsje met prins Louis en prinses Charlotte, juni ’22. Beeld: BrunoPress
Lena Tindall (met groene haarband) smeedt ook graag plannen met haar koninklijke achternicht- en neef. Beeld: BrunoPress

Als het gezicht van een collectie outdoor jassen, pleit Zara natuurlijk voor meer buitenactiviteiten met haar drie koters. “Als we iets leuks plannen, is dat altijd buiten. Zoals paardrijden of een tripje maken naar Devon of Schotland, waar je ervoor zorgt dat je de hele tijd buiten bent en [de kinderen] de hele dag geen geen telefoon of iPad te zien krijgen. Dan storten ze ’s avonds vanzelf in.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws