Fashion inspiratie: kerstig groen met een moderne twist

Groen? Doen!

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat we omgeven worden door groen. Hulst, maretakjes, kerstbomen en dennennaalden – én groene outfits. De afgelopen zijn er een hoop royals in feestelijk rood komen opdagen bij events, maar ook groene outfits konden niet ontbreken. We zetten de beste groene outfits om in te feesten en warm te blijven op een rij.

Feestelijke party-jurken

We hebben de afgelopen maanden een hoop glamoureuze feestlooks voorbij zien komen. En jawel: de kleur groen kon hier niet ontbreken. Maar dennengroen voor de kerst is anno nu een beetje als florals for spring – niet bepaald baanbrekend. We zien naast de vertrouwde kerstkleur dan ook een hoop variaties op de kleur voorbijkomen.

Om even klassiek te beginnen: wat dacht je van kroonprinses Victoria in gouwe groene ouwe Elie Saab-japon? Een hoop pailletten, een v-hals en opengewerkte rug: deze jurk is glam met een kléine hint koninklijk sex appeal.

prinses victoria groen
Beeld: Brunopress

Ook schoonzus Sofia kwam onlangs prachtig voor de dag bij het Riksdag-diner in een kleedje van The Vampire’s Wife in groen fluweel.

prinses sofia groen
Beeld: Brunopress

En natuurlijk was daar bij Prinsjesdag onze eigen Amalia, die indruk maakte in een (bovendien heel betaalbare, het blijft toch een studente) jurk in een diepgroene kleur.

amalia groen
Beeld: Brunopress

Warm blijven

Maar naast klassieke juweeltonen, kun je deze kerst ook prima gaan voor ándere tinten groen. Máxima laat zien hoe je dat aanpak met deze stijlvolle ton sur ton-outfit met een chartreuse broekpak.

maxima groen

Ook Queen Consort Camilla heeft zich warm én groen aangekleed in een silhouet waar we haar inmiddels vaker in hebben gezien:

camilla groen
Beeld: Brunopress

Schoon-stiefdochter ging voor een warm, gebreid exemplaar bij een royal duty in november dit jaar, die zij net als onze eigen Máxima lekker monochroom combineerde met een matchende olijfgroene jas.

Smaakmaker, spraakmaker

En ten slotte kunnen we natuurlijk niet heen om dé jurk van het jaar: Catherine Middletons felgroene exemplaar van de Earthshot Awards.

kate middleton groen
Beeld: Brunopress

Natuurlijk hebben we flink kunnen lachen om de creatievelingen die het groene gewaad als green screen gebruikten voor allerlei kunstige uitspattingen, maar eerlijk is eerlijk: de Princess of Wales heeft de tongen er flink mee losgemaakt. Zo kwam ze met haar gehuurde gewaad niet alleen beeldig voor de dag, maar vestigde ze ook nog eens de aandacht op duurzaamheid. En da’s pas écht groen.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws