Lachen: Twitter gaat los met ‘green screen’ jurk van prinses Kate

De gifgroene jurk was een ode aan Diana én de planeet, maar Twitter geeft er net even een andere draai aan...

Lees ook

Na maandenlange voorbereiding mocht prins William ein-de-lijk weer zijn Earthshot Awards uitreiken. Een moment dat wel een tikkeltje overschaduwd werd door a) de trailer van de Harry & Meghan docu en b) de gifgroene jurk van zijn vrouw, prinses Catherine. Ook op Twitter blijft de Kermit-kleurige jurk van Kate niet onopgemerkt…

Earthshot Awards

Hoewel het prins William is die met ziel en zaligheid aan zijn milieuprijs, de Earthshot Prize, werkt, was het prinses Kate die tijdens de uitreiking de show stal. De prinses van Wales ging helemaal op in de groene loper met een felgroene jurk van Solace London, die ze helemaal eco friendly huurde bij het platform HURR.

We snappen waarom prinses Kate voor groen koos, want het is bij uitstek de kleur van de duurzaamheid. En laat daar nu net het hele event om draaien. Daarnaast bood het de prinses de gelegenheid om wederom een sieraad van de vórige prinses van Wales uit de paleiskluis te halen. Sinds Kate Middleton de nieuwe prinses van Wales is geworden, zijn de juwelen van wijlen prinses Diana nooit ver weg. De choker die Kate droeg, heeft ook Diana gedragen in combinatie met een net zo groene japon tijdens een staatsbanket in 1993. Een modieus eerbetoon dus.

Royal Green Screen

Groen is dus een begrijpelijke, maar ook gevaarlijke keuze. Want eerlijk is eerlijk, de prinses van Wales heeft in deze jurk ook wel wat weg van een green screen, zo’n scherm dat bij films en series wordt gebruikt om special effects en decors toe te kunnen voegen tijdens de montage. Het duurde niet lang voordat creatieve twitteraars van alles op Kate begonnen te projecteren. Van pizza’s salami tot aan de filmposter van Harry & Meghans Netflix-documentaire en een foto van prins Andrew. Oh dear…

En de beroemde wit-gouden of toch blauw-zwarte jurk die járen geleden heel het internet in de ban hield.

En laten we de mogelijkheden met bewegend beeld niet vergeten:

Green screen Queen

Prinses Catherine had kunnen weten dat er creatief omgesprongen zou worden met haar green screen, want het is Queen Elizabeth ook al eens overkomen. Hare Majesteit droeg in 2016 een felgroen mantelpakje tijdens Trooping the Colour – een cadeautje voor alle photoshoppers.

We hebben je alvast gewaarschuwd voor de risico’s, maar mocht je toch nog groen zien van jaloezie als je kijkt naar Kate in deze jurk, dan kun je ‘m natuurlijk ook zélf huren. De jurk is in verschillende maten beschikbaar via het verhuurplatform HURR. Even wachten tot Kate haar exemplaar gestoomd en geretourneerd heeft en wie weet loop je straks rond in exact hetzelfde green screen, eh, japonnetje.

Bron: Twitter | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook