Mart Hoogkamer over geld uitgeven: ‘Zodra de zaken goed begonnen te lopen, heb ik mezelf getrakteerd op een Mercedes’

"Het ging vaak om speelgoed voor jongens: een mooie motor, een snelle waterscooter. Dan zat dat in mijn hoofd en ging ik het aanschaffen."

Vroeger kocht hij meteen een nieuwe jacuzzi als de oude stuk ging, maar tegenwoordig springt Mart Hoogkamer verstandiger met zijn centen om. Wat gooit hij graag in zijn winkelmandje?

Een goede auto en een boot

In de nieuwste Beau Monde vroegen we Mart Hoogkamer waaraan hij zijn geld verkwist. “Zodra de zaken goed begonnen te lopen, heb ik mezelf getrak­teerd op een Mercedes. Als je mij vraagt wat ik mooi vind, dan zeg ik: een goede auto en een boot,” aldus de zanger. “Afgelopen zomer zijn Jennifer en ik niet op vakantie geweest, maar hebben we een mooie boot gekocht. We hadden ook kunnen zeggen: kom, we gaan naar Ibiza en maken daar dertigduizend euro op, wat ik echt onzin vind. Of je koopt een boot waar je nog jaren plezier van hebt. Nou, dan ga ik voor dat laatste, hoor. Ik wil het zo snel mogelijk gemaakt hebben voor later, dus ik reis het liefst twee keer op hetzelfde kaartje, zeg maar.”

Jennifer to the rescue

Mart geeft toe dat hij een stuk beter met geld omgaat sinds vriendin Jennifer in zijn leven is. “Mocht ik in een impuls toch iets geks willen kopen, dan grijpt mijn vriendin in. Zij is heel goed voor me en wil ook zo veel mogelijk sparen. Natuurlijk koop ik weleens dure kleren, dat hoort ook bij mijn vak. Laatst heb ik nog schoe­nen van een paar honderd euro gekocht, maar dan ben ik er wel doodziek van als ze vies worden. Ik denk dan niet: ik koop wel nieuwe, nee, ik ga als een malle schoonmaken.”

Jongensspeelgoed

“Voordat ik haar leerde kennen, was ik alles altijd maar aan het weggeven. Ik weet nog dat ik per se een jacuzzi wilde, maar die ging vrij snel kapot. In plaats van dat ding te laten maken, moest en zou ik dezelfde dag nog een nieuwe en gaf ik die kapotte weg,” blikt Mart terug. “Het ging vaak om speelgoed voor jongens: een mooie motor, een snelle waterscooter. Dan zat dat in mijn hoofd en ging ik het aanschaffen. Dat gebeurt nu niet meer, dankzij Jennifer. Zij runt al acht jaar haar eigen bedrijf, ze heeft een kledingwinkel en allerlei pandjes, dus zij is heel zakelijk en verstandig. Daardoor ben ik erg gegroeid.”

Meer lezen over Mart? In de nieuwe Beau Monde vertelt hij over lust en de liefde, zijn meest gekoesterde bezit, zijn diepste dal, zijn meest geliefde bezigheid en nog veel meer. Nu overal verkrijgbaar!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto: Bop Mulder | Visagie: Annemieke van Duuren | Styling: Danielle Dinkgreve

Laatste nieuws