Belgische royals verschijnen in feestelijke glam bij kerstconcert

Zouden de Belgische royal ladies stijltips uitwisselen met de Oranjes?

Bij bijna alle koningshuizen van Europa staat de maand december bol van feestelijke evenementen. Met een toespraak hier, een kerstkiekje daar, en natuurlijk allerhande feesten met de familie zelf – ze hebben het er maar druk mee. De Belgische royals waren gisteren bijvoorbeeld op hun kerstbest aanwezig bij het jaarlijkse kerstconcert, maar één van de royals schitterde door afwezigheid. 

 

Kerstconcert

Voor het eerst in jaren kon het weer doorgaan: het kerstconcert op het koninklijk paleis te Brussel. Net als Kates kerstconcert voor de Britten, stond het concert van de Belgen in het teken van het bedanken van de medemens. Helemaal conform de kerstgedachte, uiteraard.

Bij het evenement waren uiteraard Filip en Mathilde van de partij, dochters Elisabeth en Eléonore maakten hun opwachting, en jongste zoon Emmanuel was ook van de partij. Hiernaast verschenen ook prins Laurent en prinses Claire bij het feestelijke event. Grote afwezige was echter Filip en Mathildes oudste zoon, GabriëlVorsten meldt dat de negentienjarige prins op het internaat zit aan de Koninklijke Militaire School.

Feestelijke glam

De royals kwamen hoe dan ook piekfijn voor de dag, en we vragen ons af: zouden de Belgische dames een WhatsApp-groepje hebben met de Oranjes voor fashion-advies? Zo verscheen Mathilde in een japon van nationale trots Natan – die uiteraard ook al jaren favoriet is bij onze eigen Máxima.

mathilde filip

Sprankelende details, een kerstig rode kleur en subtiel matchende accessoires: Mathilde kwam piekfijn voor de dag in de couture-outfit. Ook oudste dochter Elisabeth heeft goed begrepen dat je in ton sur ton prima voor de dag komt. De hertogin van Brabant droeg een sleek kleedje van designer Diane von Furstenberg, dat ze matchte met een net zo blauwe Giorgio Armani-clutch, melden de style-experts van UFO No More.

elisabeth eleonore kerstconcert
Beeld: Brunopress

Maar een béétje royalty-kenner kijkt naar deze foto en ziet hier een wel heel bekende outfit. Want jawel: de veertienjarige Eléonore draagt hier exact dezelfde Diane von Furstenberg-japon waarin onze eigen Amalia zich eerder dit jaar liet zien bij de fotosessie in Paleis Noordeinde.

Amalia Ariane Alexia
Beeld: Brunopress

Wij missen met de zomerse uitstraling van het DvF-kleedje dan stiekem ook een beetje de kerst-vibes bij deze outfit, maar ach: ze staat er in elk geval beeldig op, non?

Meekijken

Mocht je van deze feestelijke outfits helemaal zin hebben gekregen in het meegenieten van het koninklijke concert, dan moet je nog éven geduld hebben. De uitzending vindt namelijk plaats op eerste kerstdag op verschillende Belgische tv-zenders.

Bron: UFO No More, Vorsten | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws