Mike Tindall reageert op vraag over Harry: ‘Dit heb ik niet gemist’

Een bijzonder ongemakkelijk moment voor Annes schoonzoon.

In de nasleep van de Sussex-documentaire op Netflix, houdt het Britse hof de lippen stijf op elkaar. Never complain, never explain, blijft het devies. Zara Tindalls man, Mike, werd het echter wel behoorlijk heet onder de voeten tijdens een recente opname van zijn podcast.

Reacties

Volgens ‘paleisbronnen’ zouden de royals verschillende meningen hebben over de veelbesproken Netflix-docu van Harry en Meghan. Zo zou Charles niet boos maar moe zijn van al het gedoe met zijn jongste zoon. Prins William, die in de laatste afleveringen flink wat voor zijn kiezen kreeg, zou wel behoorlijk aangedaan zijn door de documentaire.

Maar een officieel statement vanuit het hof? Dat is er niet gekomen, en die verwachten we ook niet. De stiff upper lip van de Britten blijkt zelfs tegen de Sussex-docu bestand.

Podcast

Natuurlijk scheelt het dat de Britse royals zich grotendeels begeven tussen paleismuren, beveiligers, en andere hoogwaardigheidsbekleders. Dat ligt voor de schoonzoon van de Princess Royal echter anders. Als oud-rugbyer is Mike Tindall onlangs te zien geweest in de survival-show I’m A Celebrity, en heeft hij z’n eigen podcast, The Good, The Bad, And The Rugby. En die podcast? Daar wordt de man van Zara Tindall toch even rechtstreeks geconfronteerd met de ophef rond de Sussexes.

Wanneer Mike vertelt over hoe kerst met de royals dit jaar uit gaat zien, legt hij uit: “Natuurlijk gaan er veel veranderingen zijn. Er zijn een hoop eerste keren”, blikt hij vooruit op de eerste Kerstmis zonder de Queen.

Harry de piñata?

Zijn mede-host James Haskell springt hier echter brutaal op in, en vraagt: “Gaan jullie Ezeltje-prikje spelen met een foto van Harry?” Ondanks de dodelijke blik van Mike Tindall, kan Haskell het niet laten om nog een stapje verder te gaan. “Of er een piñata van maken?” Oei!

Ongemakkelijk

Ondanks het ontzettend ongemakkelijke moment, weet Mike Tindall z’n hachje redelijk te redden. “Weet je”, begint hij, “ik heb weleens gezegd dat ik, terwijl ik in de jungle zat, niet heb gemist waar jullie heengaan met je verhalen.” Crisis averted!

Het zal Mike ongetwijfeld helpen dat hij wel wat ongemakkelijke momenten gewend is. Zo vertelde hij laatst nog dat hij voor het oog van zijn koninklijke schoonmoeder uit z’n broek scheurde. En tja: als je dát overleeft? Dan kan zo’n opmerking over je omstreden neef er ook nog wel bij.

Bron: Hello! Magazine, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws