Queen Elizabeth heeft blijkbaar een eigen hondenras

De honden zouden een grote hit zijn geweest.

Queen Elizabeth had in haar tijd als monarch een hoop taken. Toch vond ze in haar vrije tijd ook ruimte om haar eigen hobby’s te hebben, waaronder de bekende Corgi’s. Dat haar liefde voor de beestjes ver gaat, blijkt nu ook met het nieuwtje dat ze een eigen hondenras heeft uitgevonden. 

Corgi

We weten allemaal dat wijlen koningin Elizabeth een grote fan was van de hondenras Corgi. In de loop van haar leven had ze meer dan 30 Corgi’s die bijna allemaal afstammelingen van Susan zijn. Susan was de eerste Corgi van de Queen.

Beeld: Brunopress

Favoriete hondenras

Volgens PEOPLE gaat er een verhaal rond dat de Queen een rol speelde bij het creëren van een hybride hondenras dat bekend staat als een ‘Dorgi’, wat een kruising is tussen een corgi en een teckel. En laat de teckel nu het favoriete hondenras zijn van haar zus, prinses Margareth.

De mix bleek zo populair bij het koningshuis dat ze daarna nog tientallen jaren bleven fokken.

Beeld: Brunopress

Nieuw onderkomen

De corgi’s zijn na het overlijden van de Queen doorgegeven aan prins Andrew en Sarah Ferguson, die voor de honden zijn gaan zorgen in Royal Lodge. Sarah liet in oktober dit jaar al weten dat het goed gaat met de honden. “Ze houden elkaar in evenwicht, het tapijt beweegt als ik beweeg, maar ik ben er nu aan gewend”, vertelt ze aan de pers. “Ze zijn goed opgevoed.” Dat geloven we wel!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws