Waarom de corgi’s van Queen Elizabeth niet blij waren met een tiara-moment

De honden wisten precies hoe de vork in de steel zat.

Lees ook

Dat koningin Elizabeth haar corgi’s enorm vertroetelde – ze hadden onder andere hun eigen chef – dat staat vast. Toch waren er momenten dat de honden niet blij waren met Liz, en dat had alles te maken met haar hoofddeksels. 

Fonkelende tiara’s

Tja, als je baasje toevallig ook nog Queen is, dan kun je de nodige hoofddeksels verwachten. En bij Queen Elizabeth kon dit verschillen van opvallende hoeden tot hoofddoeken en fonkelende tiara’s. Laatstgenoemde categorie was geen favoriet van haar honden, en dat had een logische reden.

The Corgi and the Queen

Dit vertelt Caroline Perry, auteur van het boek The Corgi and the Queen, aan People Magazine. Tijdens het onderzoek voor haar nieuwe boek ontdekte ze dat de hoofddeksels van de vorstin verschillende reacties opriepen bij haar huisdieren wanneer ze hun kamer in Buckingham Palace binnenkwam (want ja, natuurlijk hadden de honden een aparte kamer).

“Als de koningin deze kamer binnenkwam met haar tiara op, gingen de honden op de grond liggen en zagen ze er heel verdrietig uit, omdat ze wisten dat zij de koningin was en ze wisten dat ze naar een officiële gelegenheid ging”, aldus Perry. “Als ze met een sjaaltje om haar hoofd binnenkwam, sprongen ze op en blaften ze en renden ze naar de deur omdat ze wisten dat ze niet aan het werk was en hen zou meenemen voor hun wandeling.” Sterk verhaal, maar lief is het wel!

Liefdesverhaal

In haar boek documenteert Perry het ‘liefdesverhaal’ tussen koningin Elizabeth en haar corgi Susan, die ze als verjaardagscadeau kreeg toen ze 18 werd. Uiteraard had de koningin meer honden onder haar hoede, en in de loop van haar leven had ze meer dan dertig corgi’s. Wauw!

koningin Elizabeth
De koningin met haar corgi’s. Bron: BrunoPress

Volgens Perry was de koningin dol op de vaak onstuimige honden omdat ze een uitdrukking waren van haar persoonlijkheid. “Ze kon haar leven niet kiezen, maar ze kon wel haar metgezellen kiezen”, vertelt de auteur. “Het feit dat deze corgi’s zo levendig en zo ondeugend zijn, was denk ik op een of andere manier haar wijze om uit te drukken hoe ze zich van binnen voelde, maar wat ze niet kon overbrengen.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook