Uit de oude doos: zo zagen Nick en Simon er vroeger uit

Vergeleken met nu waren ze echt nog broekies!

Dat Nick Schilder en Simon Keizer zijn gestopt als Nick & Simon is je vast niet ontgaan. In het voorjaar van 2023 stopt het muzikale duo definitief. Ruim zeventien jaar hebben ze samen nummers uitgebracht, opgetreden en waren ze met hun programma’s niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Een mooi moment dus om terug te blikken naar hun succesvolle carrière. Want hoe zagen ze er eigenlijk ook al weer uit toen ze net begonnen?

Waar het allemaal begon

Sinds ze in 2006 hun eerste album samen uitbrachten, zijn Nick & Simon een begrip in het Nederlandse muzieklandschap. Simon en Nick waren klasgenoten en vonden elkaar met hun zangkunsten. Ze kregen bekendheid toen ze veelvuldig te zien waren in de realitysoap van mede-Volendammer en vriend Jan Smit.

Hun debuutalbum genaamd Nick & Simon was een groot succes en heeft inmiddels de platinastatus bereikt. Daar bleef het niet bij: het duo scoorde de ene hit na de ander en stond wel vier keer in één jaar tijd bovenaan in de hitlijsten. En naast hun muzikale succes, begonnen Nick & Simon ook steeds meer te verschijnen op tv. Dat Nederland geen genoeg van ze kon krijgen is overduidelijk en hun succes is verbluffend.

Einde van het tijdperk Nick & Simon

Maar aan al het mooie komt een einde en zo ook aan het Volendamse zangduo Nick & Simon. Op 26 augustus 2022 kondigde het duo aan te stoppen. Wel staan ook dit jaar nog optredens op de planning en bezegelen ze het einde van Nick & Simon met een afscheidsconcert in AHOY op 10 april.

Maar niet getreurd, ze blijven wel gewoon samen tv-programma’s maken. De Volendammers blikken terug op hun avontuur als Nick & Simon en beschrijven het als “Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht.” De reden van de breuk is dat het muzikale duo “meer tijd voor persoonlijke creativiteit en solo-ambities” wil.

Broekies

Het is dus zeventien jaar geleden dat de Volendammers doorbraken in Nederland als zangduo Nick & Simon. Maar hoe zagen ze er eigenlijk uit toen ze net begonnen? Een stukje jonger en met een discutabele kleding- en haarstijl. Vergeleken met nu waren ze echt nog broekies! Maar eerlijk is eerlijk: ze zijn in ieder geval goed opgedroogd!

Beeld: BrunoPress

Of zoals hier in 2007…

nick simon
Beeld: Brunopress

Ach ja, tijdloos waren hun looks misschien niet, maar leuk om op terug te blikken in elk geval wel! En eerlijk is eerlijk: de heren prijkten alsnog met hun jeugdige koppies in menig meisjeskamer aan de muur. Tel daar een eindeloze reeks hits bij op en voilà, een nieuwe set Volendamse iconen was geboren.

Bron: Wikipedia, Instagram @nickenSimon | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..