Diana’s biograaf over Harry’s boek: ‘Sympathie en zorgen’

'Hoogstwaarschijnlijk zou prinses Diana veel sympathie hebben gehad voor Harry.'

De biograaf van prinses Diana, Andrew Morton, kent Diana natuurlijk door en door. Aan het Britse tijdschrift Hello vertelt hij hoe hij denkt dat prinses Diana gereageerd zou hebben op de veelbesproken memoires van zoonlief Harry. 

Anderson Morton

Het boek Spare zou eigenlijk pas 10 januari in de boekhandels verschijnen, maar toch hebben al veel kranten en tijdschriften een kopie van het boek kunnen bemachtigen. Een aantal fragmenten van het boek zijn dan ook gelekt en biograaf Andrew heeft het boek al kunnen lezen. Hij dook voor de gelegenheid nog een keer in zijn eindeloze kennis van Diana en heeft geanalyseerd wat zij mogelijk gevonden zou hebben van Harry’s memoires.

Sympathie

“Hoogstwaarschijnlijk zou prinses Diana veel sympathie hebben gehad voor Harry”, vertelt Anderson. “Het grote verschil tussen haar en de andere royals is dat ze ontzettend ongelukkig was in haar eigen huwelijk, en het is best duidelijk dat Harry en Meghan dol zijn op elkaar en de kinderen.” Ze zou daarom, volgens de biograaf, begrip hebben gehad voor Harry en Meghan, en hun besluit om afstand te nemen van het Britse koningshuis.

Zorgen

Maar ook denkt de biograaf dat Diana grote zorgen zou hebben gehad. “Elke moeder zou bezorgd zijn over de onenigheid tussen haar twee kinderen,” legt hij uit. Daarnaast maakte Diana het haar prioriteit om ervoor te zorgen dat Harry zich niet de ‘reserve’ en dus minder belangrijk voelde. Aan de titel van Harry’s memoires Spare – in het Nederlands Reserve – te zien, is dit helaas niet gelukt. Hierom denkt Anderson dat Diana grote zorgen zou hebben gehad voor haar zoon. Maar het echt zeker weten doen we helaas nooit.

Bron: Hello | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws