Royal tour: de Caribenreis van prinses Amalia

Een bijzondere en zonnige reis voor prinses Amalia.

Eind januari vertrekt prinses Amalia samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar het Caribische deel van het koninkrijk. Het wordt een bijzonder bezoek voor de prinses want de reis zal namelijk in het teken staan van de kennismaking van onze kroonprinses met het Caribische deel van het koninkrijk.

Study break?

Op vrijdag 27 januari zullen Willem-Alexander, Máxima en Amalia vertrekken richting de Nederlandse Cariben. Dat klinkt als een leuke study break, toch? Maar van een weekje luieren in de zon is geen sprake. De eilanden hebben namelijk een speciaal programma samengesteld voor het koninklijke bezoek, en dit zal in het teken staan van “cultuur, natuur, koloniaal verleden, defensie-inzet, sport en ontmoetingen met inwoners”, aldus Rijksvoorlichtingsdienst.

Het koningspaar zal samen met prinses Amalia achtereenvolgens een bezoek brengen aan Bonaire, Aruba en Curaçao. Hierna reizen ze door naar Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba.

Buitenlandse reis

Het is niet de eerste officiële buitenlandse reis voor prinses Amalia. Eerder dit jaar vergezelde ze haar ouders ook al naar het galadiner van de Noorse prinses Ingrid Alexandra in Oslo. Het is echter wél de eerste meerdaagse reis met een heus programma. In tegenstelling tot het bezoek aan Noorwegen durven we wel te stellen dat dit niet alleen maar tiara’s en galafeestjes worden, maar een druk programma vol werkbezoeken.

Studie

Amalia is dit jaar begonnen met studeren en de kans zich te kwalificeren voor een studie die goed bij haar latere ambt past: Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Voor de mensen die zich afvragen of de prinses twee weken studie kan missen: Blauw Bloed weet te delen dat de Caribenreis van Amalia in ‘goed overleg’ gepland is met de Universiteit van Amsterdam.

Een normaal studentenleven zat er voor de kroonprinses er van meet af aan al niet in vanwege ernstige bedreigingen. We hopen dan ook dat deze bijzondere reis het begin van een zonniger jaar zal zijn voor de kroonprinses.

Trouwdag

Ook zal er tijdens de reis aandacht worden gegeven aan het 21-jarig huwelijksjubileum van het koninklijke echtpaar. Op 2 februari staat er namelijk een diner op de planning bij de Kathedraal van Doornen. Voor het 21-jarig huwelijksjubileum is het symbolische aantal van eenentwintig gasten uitgenodigd. Deze gasten zijn Curaçaoënaars die, volgens de RVD, veel betekenen voor de maatschappij. Een bijzonder en erg leuk gezelschap om deze feestelijke dag mee te vieren, denken wij zo!

Wij kijken nu al uit naar de zonnige kiekjes van dit koninklijke bezoek!

Bron: Blauw Bloed, RVD, NOS | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws