Prins Williams ontroerende eerbetoon aan Diana

Hij treedt in zijn moeders voetsporen.

Het was een drukke week voor prins William, want er stonden twee solotripjes op de planning. Een van zijn tripjes was erg bijzonder, hij bezocht namelijk een liefdadigheidsinstelling voor dakloze jongeren in Noord-London. Deze liefdadigheidsinstelling maakte veel indruk op William omdat zijn moeder, prinses Diana, de opvang heeft opgericht. 

Diana

Afgelopen donderdag trad William in zijn moeders voetsporen. Diana opende het ‘Depaul Trust Hostel’, een veilige plek voor jongeren zonder huis en bezocht de instelling meerdere malen. Het probleem van dakloosheid was erg belangrijk voor Diana – iets wat ze doorgaf aan haar oudste zoon.

Bezoek

De prince of Wales bezocht namelijk afgelopen donderdag het ‘Depaul Trust Hostel’. Ook is hij de beschermheer van Centrepoint, een ander liefdadigheidscentrum voor daklozen in het VK, en hij wil op zijn beurt graag zijn eigen kinderen erbij betrekken.

Eerbetoon aan zijn moeder

Aan de Britse krant Big Issue vertelde William over een bezoek naar een opvangcentrum samen met zijn moeder toen hij elf jaar oud was. “Sinds ik hier met mijn moeder ben gekomen, is dakloosheid mij bijgebleven als een probleem waarvoor ik wil vechten. Ik heb er alles aan gedaan om daklozen meer bekendheid te geven, en ik wil nog veel meer doen”, vertelt hij aan de krant.

Prins William houdt zijn moeders werk in leven en hoopt ook zijn eigen kinderen te inspireren om later hetzelfde te doen. “In de komende jaren hoop ik George, Charlotte en Louis mee te nemen naar de fantastische organisaties die inspirerend werk doen om de meest behoeftigen te ondersteunen – net zoals mijn moeder dat voor mij deed.”

Bron: Hello magazine, Big Issue, Instagram @princeandprincessofwales | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws