Wel glam, geen tiara’s bij eerste Zweedse jubileumfeest

De Zwoyals hebben weer goed hun best gedaan!

Lees ook

Afgelopen vrijdagavond werd weer duidelijk dat de Zwoyals hun hand er niet voor omdraaien om zichzelf in een smaakvolle outfit te hijsen. Tijdens het jaarlijkse Zwedendiner verschenen de leden van de koninklijke familie namelijk in de meest glamorous outfits – met wederom een glittery dresscode.

Zwedendiner

Op vrijdag organiseerde de Zweedse koninklijke familie voor het tiende jaar op rij een officieel diner voor alle Zweden die lokaal, regionaal of nationaal een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Zweedse samenleving. Een perfecte gelegenheid om – nou ja – je nieuwste outfit te showen. Toch?

Glam, glam, glam

Kroonprinses Victoria verscheen in de meest beeldige – en zelfs ietwat sexy – H&M x Giambattista Valli-jurk. Met een semi-doorschijnende bovenkant en een rok van tule met een sparkly bloemenpatroon bewijst Victoria hier dat classy en sexy een prima combi kan zijn – zelfs voor een officiële kroonprinses. Doordat de jurk op de enkels valt, blijven ook de prachtige Gianvito Rossi-pumps niet onopgemerkt. En hoe maak je zo’n koninklijke outfit af? Met een Swarovski-clutch en een paar shiny Prada-oorbellen natuurlijk.

Zweeds
Beeld: Brunopress

Prinses Sofia stelde zoals gewoonlijk niet teleur in haar Andiata-jurk, die op z’n zachtst gezegd voorzien was van een flinke dosis glitter. Met de hoge hals, lange mouwen en zilveren sieraden een tikkeltje veilig vergeleken met de look van haar schoonzus, but what can we say? Het staat de prinses as usual beeldig. Tja, al zou ze een vuilniszak aantrekken…

sofia
Beeld: Brunopress

Koningin Silvia matchte qua kleur prima met schoondochter Sofia, al komt deze jurk ons wel erg bekend voor. Hebben we de queen niet eerder in deze outfit gezien? Nou ja, never change a winning team! Silvia ziet er prachtig uit in de blauwe jurk. De Jimmy Choo-clutch in champagnekleur en gouden Cartier-armband maken het een chique geheel. Al met al well done, ladies!

silvia
Beeld: Brunopress

Jubileumjaar

Omdat dit het gouden troonjubileum is van koning Carl Gustaf, verwachten we dit jaar nog veel meer evenementen met Zwoyals in vol ornaat. Vorig jaar lieten de Denen al even zien hoe het heurt bij zo’n feestje, met Margrethes vijftigjarige troonjubileum. Wij voorzien nog héél veel glamour-momenten in Zweden!

Bron: UFO No More, The Royal Watcher | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook