Zwoyals gespot op de piste

Tussen de bedrijven door genieten de Zwoyals op de Zweedse piste!

De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn dochter kroonprinses Victoria zijn maandag gespot op de piste. De Zwoyals zijn namelijk in het skioord Sälen, in het Noorden van Zweden, voor de Nationale Volks- en Defensieconferentie.

Defensie

Sinds 1946 reizen Zweedse royals elk jaar af naar Sälen om de Volks- en Defensieconferentie te bezoeken. Het is de eerste officiële taak van het Zweedse koningshuis in het nieuwe jaar. Vandaag zal ook kroonprinses Victoria bij de legerconferentie zijn om te praten over defensie-aangelegenheden zoals de taken van het leger in de maatschappij en de internationale veiligheid. Tussen de bedrijven door genieten de Zwoyals van wat het Zweedse skioord te bieden heeft.

Instagram

Op Instagram deelt het koningshuis een foto van Koning Carl Gustaf en dochterlief kroonprinses Victoria. Gebrek aan sneeuw – zoals op veel gebieden een probleem is – is voor de koninklijke familie absoluut niet aan de orde. Vader en dochter poseren namelijk in een prachtig winterwonderland tussen de met sneeuw bedekte bomen. Niet gek!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Opspraak

Koning Carl Gustaf kwam onlangs in opspraak naar aanleiding van een interview dat hij had gegeven. Hij kwam namelijk wat onhandig uit de hoek bij het bespreken van zijn troonopvolger. Zo deelde de koning dat hij het nog altijd ‘oneerlijk’ vond dat zijn oudste dochter, Victoria, de kroonprinses is. Later volgde een excuus van de koning en liet hij weten dat hij het niet zo bedoeld had. Excuses aanvaard zo te zien, want Victoria staat weer gezellig lachend naast vaders op de foto!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @Kungahuset | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws