Déze jeans past het beste bij jouw figuur

Van peer- tot appelfiguur: voor iedereen bestaat er een perfecte spijkerbroek.

Niets is zo frustrerend als het zoeken van de perfecte spijkerbroek. Hoewel je zou denken dat je een goede jeans zo gevonden hebt, blijkt dat in de praktijk vaak toch anders. Zijn het niet de zakken die je heupen een stuk breder doen lijken dan je zou willen, dat zijn het wel de pijpen die nét te kort vallen of het model dat niet veel goeds doet voor je lichaam. We besparen je de tijd: deze spijkerbroek past het beste bij elk figuur!

1. Peerfiguur

Zijn jouw heupen een stuk breder in vergelijking met je taille en ben je van boven ook smal gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk een peerfiguur. Prachtig, maar niet altijd even makkelijk wanneer je op zoek bent naar de perfecte spijkerbroek. Om de pluspunten van jouw lichaam te accentueren, kun je het beste gaan voor flared– of palazzobroeken. Een strakke jeans zorgt er juist voor dat de aandacht wordt gevestigd op je bredere heupen. Let daarnaast ook op de kontzakken van een jeans. Kleinere zakken laten de bilpartij vaak een stuk groter lijken dan je wellicht wilt.

2. Appelfiguur

Behoor je tot de vrouwen met een appelfiguur, dan heb je smalle heupen en benen, maar een rondere buikvorm. Als je dat laatste kenmerk het liefst wat wil camoufleren, dan is een high waisted jeans je beste vriend. Een spijkerbroek met een hoge taille laat je slanke benen mooi uitkomen én zorgt ervoor dat je taille wordt geaccentueerd. Win-win!

3. Lange benen

Ben jij gezegend met een paar stelten à la Kate Middleton? Lucky you! Eigenlijk kun jij met die lange benen elke jeans hebben, maar een spijkerbroek met rechte pijpen laat je jouw trots pas echt naar voren komen. Wil je daarnaast de aandacht juist niet op de lengte van je benen leggen (wat we ons niet kunnen voorstellen, maar goed)? Vermijd dan de broeken met een hoge taille. Deze laten je benen vaak nóg langer lijken.

4. Smalle heupen

Ben je van nature wat petite gebouwd en heb je tot je grote spijt niet de heupen van Jennifer Lopez? Dan kun je je het beste gaan voor een wat losser vallende jeans.  Hoe lager de broek op je smallere heupen valt, hoe meer body je heupen krijgen. Vermijd daarbij de broeken met hoge taille, want die geven je nog een rechter figuur dan je wellicht al hebt. Maak je look compleet met een brede, opvallende riem voor de Shakira-look.

5. Kort bovenlijf

Ook voor mensen met een korter bovenlijf is het niet altijd even gemakkelijk om de perfecte jeans te vinden. Om meer verhouding te creëeren kun je hierbij net als bij smalle heupen het beste gaan voor een spijkerbroek die lager op de heupen valt. Hierdoor lijkt je bovenlichaam optisch langer en is je kortere bovenlichaam meer in verhouding met de heupen en benen. Simple as that!

Bron: Dingen voor Vrouwen, &C | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws