Bizarre roddel in Duitse pers: Amalia zou afzien van troon

Volgens Duitse media zou de prinses haar troon opgeven voor de liefde.

Hoe Amalia’s leven eruit zou zien, was vanaf haar geboorte al gepland en bij iedereen bekend: in haar kinderjaren zou ze nietsvermoedend rondhuppelen in een paleis, om vervolgens opgeleid te worden tot degelijke kroonprinses, zodat ze op een respectabele leeftijd de troon van haar vader kan overnemen. Toch…? 

Afstand van de troon

Hoewel de meeste kroonprinsen en -prinsessen netjes hun taak uitvoeren en zich klaarstomen voor een leven als koning of koningin, zijn er genoeg voorbeelden van royals die een plek op de troon bij nader inzien toch niet zo zagen zitten. Met als reden stipt op nummer één: de liefde. Zo liet de Engelse koning Edward in 1936 de troon vallen zodat hij kon trouwen met actrice Wallis Simpson – die daarna de naam ‘The woman who stole the king‘ kreeg. En natuurlijk kennen we allemaal het verhaal van Harry, die samen met lover Meghan besloot om afstand te doen van het koningshuis – met alle gevolgen van dien (lees: heel veel drama).

Zelfs dichter bij huis was het bíjna misgegaan. Zo werd vorig jaar in de documentaire Het Porseleinen Huwelijk duidelijk dat het ook voor vader Willem-Alexander weinig had gescheeld, of hij had de troon ook aan zich voorbij laten gaan.

Liefdesbelemmeringen

Dergelijke beslissingen maken koningshuizen doorgaans compleet van streek, en volgens Duitse media zou dit de Oranjes ook maar zo kunnen gebeuren. De pers in ons buurland heeft het over niets anders dan het vermeende Duitse vriendje van Amalia, miljonairszoon Isebrand. Onze kroonprinses kan natuurlijk niet zomaar vrije beslissingen nemen op het gebied van de liefde – om te trouwen, heeft Amalia toestemming nodig van het parlement. En in het huwelijksbootje stappen met een ‘gewone burger’ als Isebrand (het kapitaal van papa en mama hierbij duidelijk niet ingecalculeerd)? Dat zou volgens Duitse media voor nogal wat wrijving kunnen zorgen tussen de koninklijke familie en de kroonprinses – met als gevolg dat Amalia afstand zou doen van de troon om alsnog het jawoord te geven aan de liefde van haar leven. Jawohl, geloof je het zelf?

Speculatie

Klinkt bijzonder interessant natuurlijk, maar wij nemen deze geruchten met een flinke korrel zout. Want afgezien van een hoop speculatie door deze Duitse pers, wijst niets erop dat Amalia daadwerkelijk van plan is om de troon af te wijzen. Sterker nog, Amaal heeft zich middels de reis naar de Cariben juist bewezen als een uitmuntende troonopvolger!

Bovendien: de prinses is pas 19 jaar oud – wie wil er nu op die leeftijd al denken over een huwelijk? Nee, wij geloven geen hout van de roddelpers van onze oosterburen!

Bron: VIP.de | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws