Terug in de tijd: zo zagen de Britse royals er vroeger uit

Van prinses Kate tot koningin Camilla

Hoewel de jongere generatie royals snel opgroeit, voelt het voor sommigen nog niet zo lang geleden dat prins William en prins Harry de meest felbegeerde singles van Engeland waren. Door de jaren heen hebben we de koninklijke familie volop in het openbaar kunnen zien opgroeien en soms vergeten we dat prins William – toen ie nog haar had – en Harry de goede looks niet alleen van hun moeder hadden. Wij nemen je mee op een tripje down memory lane!

Koning Charles

Hoewel social media nog niet bestond toen Charles opgroeide, stond hij als kroonprins natuurlijk alsnog volop in de spotlights. Paleismuren en exclusieve privéscholen hebben hem nog, net als de kleine George, Charlotte en Louis anno nu, wat privacy geboden. Maar bij elke publieke verschijning kreeg de jonge prins een hoop camera’s op zich gericht.

charles
Beeld: BrunoPress

De sportieve kroonprins vond ook op het poloveld helemaal zijn draai, en dat viel te zien. Meer dan eens werd hij vastgelegd in het zadel op beelden vol actie – en sommige foto’s deden de temperaturen flink stijgen.

charles 1979
Beeld: Brunopress

Geen wonder dat paleisbronnen dan ook altijd beweerd hebben dat Diana voor de prins viel toen ze hem polo zag spelen.

Prins William

Als tiener begint prins William net zo’n ondeugende glimlach te krijgen als zijn vader. Met zijn blauwe ogen en zijn volle bos blonde haar liet de kroonprins menig vrouwenhart sneller kloppen. De charmante William was destijds daarom ook – terecht – een van de meest felbegeerde singles van Engeland.

Beeld: BrunoPress

Prinses Kate

Waar Kate Middleton tegenwoordig een zelfverzekerde, professionele en stijlvolle kroonprinses is, was in de spotlights staan nooit een droom van Kate. Ruim tien jaar geleden was La Middleton namelijk de ietwat schuchtere vriendin van prins William, die ‘Waity Katy’ werd genoemd omdat een huwelijksaanzoek zo lang uitbleef. Gedurende haar eerste jaren als royal moest ze behoorlijk aan de spotlights wennen. Ze staat dan ook nog ietwat onwennig op de foto in haar eerste jaren als royal.

Beeld: BrunoPress

Prins Harry

Ook prins Harry was vroeger razend populair onder de vrouwen en waar prins William zijn beste jaren duidelijk al heeft gehad, lijkt Harry – op zijn baard van tegenwoordig na – niet zoveel te zijn veranderd.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Koningin Camilla

Het is algemeen bekend dat het liefdesverhaal van Camilla en Charles niet bepaald is verlopen volgens koninklijke principes. Charles en Camilla gaven elkaar namelijk pas in 2005 het ja-woord, ruim 35 jaar na hun eerste ontmoeting. In die bijna 20 jaar dat ze getrouwd is met Charles, ging Camilla voornamelijk door het leven als een van de – tja, toch wel – minst favoriete prinsessen van de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk.

Beeld: BrunoPress

En hoewel ze zich, waarschijnlijk precies om die reden, altijd bescheiden heeft opgesteld, is straks toch echt het moment daar. Over een paar maanden mag Camilla zichzelf op 75-jarige leeftijd (eindelijk) Queen of England noemen. En daar hoort bescheidenheid nu eenmaal niet echt bij.

Bron: Beau Monde Archief, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws