Goed nieuws: koningin Margrethe ontslagen uit het ziekenhuis

De Deense koningin mag thuis verder herstellen van haar rugoperatie.

Toen het Deense hof eerder deze maand bekendmaakte dat Margrethe een zware rugoperatie moest ondergaan, groeiden de zorgen om de koningin. Inmiddels is Margrethe onder het mes geweest en mag ze na een succesvolle operatie weer naar huis.

Grote operatie

Margrethe had al langere tijd veel last van haar rug. Op een gegeven moment zelfs zo veel, dat de koningin niet meer voor langere periodes rechtop kon staan. Vorige week stond er daarom een grote operatie gepland die moest helpen om haar rugproblemen aan te pakken. De verwachting was dat Margrethe een tijd zou moeten herstellen, en er werd dan ook volop gespeculeerd wie in de tussentijd haar taken zou overnemen.

Gezondheidsupdate

Inmiddels is de 82-jarige koningin geopereerd en heeft het Deense Hof gedeeld dat Margrethe is ontslagen uit het ziekenhuis in Kopenhagen. “Het medisch team dat verantwoordelijk is voor de operatie en de daaropvolgende ziekenhuisopname is tevreden over het proces en de toestand van de koningin. Er wacht nu een langdurig fysiek revalidatieproces, dat zich over de komende maanden kan uitstrekken.” De Deense vorst verblijft nu in haar residentie in Amalienborg en zal dus een tijd moeten herstellen.

Vervanger

Goed nieuws voor nu dus, maar de koningin kan voorlopig nog niet aan het werk. De koninklijke agenda is dan ook leeg gemaakt en het meeste werk zal worden overgenomen door de oudste zoon van koningin Margrethe, kroonprins Frederik. Met prinses Mary aan zijn zijde kan hij het vast prima aan om een tijdje koning(in) te spelen. Zo niet, dan staat ook jongste zoon prins Joachim met zijn vrouw prinses Marie klaar om een handje te helpen. Genoeg vervangers dus – een fijne gedachte voor Margrethe, die nu eerst rustig aan moet doen om te herstellen van de operatie. Namens Beau Monde natuurlijk veel beterschap!

Bron: Det Danske Kongehuset | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws