Kleuranalyst: in deze kleuren straalt Kate het meest

De prinses op haar best.

Elke dag tot in de puntjes verzorgd je opwachting maken – je moet het maar kunnen. Goed weten wat je wel en niet staat is dan een absolute must, en hier kan een beetje kennis van kleur veel bij helpen. Een kleuranalyst deelde al eens hoe Kate Middleton kleuren in haar outfits toepast. Dit is wat we van de prinses kunnen leren!

Zomerse prinses

Misschien ben je wel bekend met het idee achter een kleuranalyse: op basis van de kleurtonen die voorkomen in je huid, haar, en ogen, zijn er bepaalde tinten die je beter, of juist minder goed staan. Vaak word je met een kleuranalyse in één van de vier ‘seizoenen’ ingedeeld: warme kleurtonen horen bij de lente en de herfst, en koelere tonen bij de winter en de zomer.

Aan de Daily Mail legt kleuranalyst Melissa Nicholson uit dat Kate naar haar idee duidelijk in de zomer-categorie valt. “Lentekleuren zijn te fel en speels voor Kate, maar herfstkleuren zijn zwaar en saai. Zomerse kleuren benadrukken haar natuurlijke schoonheid – ze ziet er verfijnd en elegant uit in koele, zachte tonen”, aldus de expert.

Kleur bekennen

En dat betekent volgens Nicholson dat Kate er het beste uit ziet in donkerblauwe tinten zoals marineblauw, maar ook paarse en rode tinten als aubergine, bordeaux, en een breed spectrum aan tinten grijs – “van zilver tot steengrijs”, stelt ze.

Nicholson becijfert vervolgens enkele looks van de prinses. Met stip op 1? Daar staat deze iconische look die direct liet zien hoe groot het Kate-effect was:

kate kleur
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

French navy is een koele middentoon met precies de juiste hoeveelheid diepte om Kate een glow te geven”, stelt Nicholson. Natuurlijk is de matchende saffier om Kates ringvinger een fijn detail om deze outfit af te maken. Een kleine duik in de archieven bevestigt: Kate plus blauw is altijd een winnende combinatie.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Een look die van Nicholson een onvoldoende krijgt, is bijvoorbeeld deze combinatie van hard rood en wit.

kate middleton
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Hierover zegt Nicholson: “Die hoed spot je als eerst. Rood en wit heeft te veel contrast voor Kate.” Van de expert krijgt Catherine dan ook een magere vier van de tien punten voor deze outfit. Tja: een sterk staaltje flag dressing misschien, maar de kleuren doen inderdaad niets voor Kate.

kate kleur
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Daar tegenover stelt de expert dat diepe, wijnrode kleuren juist de prinses op haar best laten zien. “Donkere, diepe bessentonen zijn prachtig bij haar natuurlijke kleuren en staan Kate sensationeel goed.” En daar kunnen wij het natuurlijk alleen maar mee eens zijn!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws