De sleehak is terug van weggeweest – en deze royals bewijzen het

De trend is royal approved.

Hoewel het al een hele tijd geleden is dat de sleehakken de straten domineerden en we stiekem ook dachten dat ze voorlopig nog wel weg zouden blijven, maakt de schoenentrend – net als vele andere trouwens – eerder dan gedacht een flinke comeback. Onder andere koningin Letizia, koningin Mathilde én onze eigen Máxima en Amalia hebben de trend al omarmd.

Even terug de geschiedenis in: de sleehak werd uitgevonden in de jaren dertig, en werd binnen no-time razendpopulair. Niet zo gek, want met de schoen geniet je wél van alle voordelen van ‘normale hakken’ (lees: een mooie lengte en optisch slankere benen), maar heb je een stuk meer comfort dan wanneer je een stel pijnlijke naaldhakken aantrekt. En blijkbaar is menig royal het daar mee eens, want ook onze favoriete koninginnen en prinsessen zijn onlangs veelal gespot in sleehakken. Kijk lekker mee!

Máxima

Bron: NL Beeld

Tijdens het veelbesproken tripje naar het tropische deel van Nederland werd onze eigen koningin meermaals gespot op een stel sleehakken. In Willemstad droeg ze onder haar felrode pak op repeat deze cognackleurige exemplaren van Paul Andrew.

Letizia

letizia-jurk
Bron: NL Beeld
letizia
Bron: NL Beeld

Als er iemand de queen (letterlijk) van de sleehakken-trend is, dan is Letizia het wel. De koningin van Spanje wordt regelmatig gespot op sleehakken, en lijkt een lichte voorkeur te hebben voor exemplaren met speelse wikkelbandjes om de enkel. Ook prachtige dochters Leonor en Sofía zijn duidelijk fan van de trend.

Bron: NL Beeld

Zo moeder, zo dochter. Hoewel we in Amalia’s kledingkeuze doorgaans niet veel terugzien van mama Máx d’r stijl, hebben ze hun liefde voor sleehakken duidelijk wel gemeen. Tijdens haar kennismakingstrip naar de Cariben verscheen de Nederlandse kroonprinses meermaals op de trendy schoenen.

Mathilde

Ook de Belgische koningin lijkt de hint te hebben begrepen. Tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika afgelopen week maakte Mathilde haar kleurrijke outfits meer dan eens af met een stel sleehakken. Klik door naar de derde foto om haar tan-kleurige stappers van Penelope Chilvers te bewonderen.

Bron: LINDA., Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws