Lentekriebels: deze royals trouwden in het voorjaar

Ook binnen de paleismuren is de lente een populair seizoen om elkaar eeuwige trouw te beloven.

Hoewel mensen elkaar het hele jaar door natuurlijk het jawoord geven, breekt wedding season pas écht aan wanneer de lente van start is gegaan. En blijkbaar zijn ook de royals fan van voorjaarsbruiloften, want er is een behoorlijke waslijst van koninklijke leden die elkaar in de lente het jawoord gaven. We geven je een greep uit de lijst. 

William en Kate

Bron: NL Beeld

Op 29 april 2011 zag prins William zijn Kate naar het altaar lopen, en maakte La Middleton van de één op de andere dag een upgrade van ‘gewone’ jonge vrouw naar Duchess of Cambridge. Het was een prachtige dag voor een prachtig bruidspaar, waar Kate verscheen in de meest adembenemende Alexander McQueen-jurk, afgemaakt met het Cartier Halo-tiara van wijlen Queen Liz. Met Harry aan Williams zijde, Kates zus Pippa die de eer had om de sleep van de jurk te dragen en de schattigste bruidsmeisjes ooit is het een dag geworden om nooit te vergeten.

Harry en Meghan

Bron: NL Beeld

Of ze in dit rijtje horen is een discussie apart, maar het valt niet te ontkennen dat ook de trouwdag van Harry en Meghan er één is om te herinneren. Op 19 mei 2018 (ja, vijf jaar geleden alweer!) gaven zij elkaar in Windsor Castle het jawoord. Ondanks al het scepticisme rond de relatie van de prins met Meghan, spatte de liefde er op die bewuste dag er duidelijk vanaf.

Felipe en Letizia

letizia felipe
Bron: NL Beeld

Nog zo’n memorabele voorjaarsbruiloft: die van toenmalige prins Felipe en zijn Letizia. Op 22 mei 2004 stapten zij in het huwelijksbootje, en hoewel de Spaanse pers de romantiek er niet vanaf vond spatten, bewezen zij precies een jaar later dat het wel degelijk goed zat met de intimiteit. In mei 2005 maakten ze namelijk bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Een voorjaarsbaby!

Constantijn en Laurentien

Bron: NL Beeld

In tegenstelling tot Felipe en Letizia, toonden prins Constantijn en prinses Laurentien op hun huwelijk wél alle tekenen die wijzen op alles wat met liefde en romantiek te maken heeft. Hoewel de twee op 17 mei elkaar al het jawoord gaven, besloot het prinselijke koppel om hun trouwdag ieder jaar twee dagen later te vieren, op 19 mei. De reden? Op 17 mei is Máxima jarig. En twee royal aangelegenheden op één dag – tja, daar is nu eenmaal geen ruimte voor binnen de koninklijke familie.

Charles en Camilla

Bron: NL Beeld

Op 9 april 2005 stapte koning Charles na zijn huwelijk met Diana voor de tweede keer in het huwelijksbootje, dit keer met Camilla. Het vond 24 jaar na de trouwdag van Charles met Lady Di plaats, die destijds door aanschouwers beschreven werd als een sprookjeshuwelijk. Maar hoewel de liefde ervan af leek te spatten tijdens de ceremonie, weten we allemaal hoe hun liefdesverhaal is afgelopen… Camilla bleek namelijk al die tijd al Charles grote liefde te zijn, en dat heeft Groot-Brittanië geweten. Met een heel land aan Diana-fans, kunnen we van de trouwdag van Charles en Camilla wel zeggen dat het niet een van de populairsten was.

Bron: Libelle, NU.nl, Harpers Bazaar, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws