De modeweek van Letizia: budgetproof, kleur en duurzaam black on black

De koningin wist zich opnieuw in de schijnwerpers te zetten deze week.

Een modeflater ontdekken bij Letizia is als naar een speld zoeken in een hooiberg. De koningin ziet er werkelijk altijd uit om door een ringetje te halen, en ook deze week stelde ze niet teleur. 

Lovely lila-look

Mocht Letizia hiervoor nog niet op de hoogte zijn van dé kleur die haar geweldig staat, dan weet ze het nu ongetwijfeld wel. Tijdens de opening van een internationaal congres verscheen de koningin afgelopen maandag in fleurig lila, en één ding is zeker: ze rockt het helemaal. Met de lente in de bol – die in Spanje altijd natuurlijk nét wat eerder te merken is dan in ons kikkerlandje – scheen Leti de hint van de pastel-trend van dit voorjaar helemaal begrepen te hebben.

letizia
Bron: NL Beeld

Nog een leuk bijkomend voordeel voor de liefhebbers: de jurk, die afkomstig is van Cho Atelier, heeft een bescheiden prijskaartje (voor royal begrippen, obviously). De koningin heeft namelijk slechts 157 euro neergelegd voor het item. Minder leuk nieuws, maar wellicht ook geen verrassing, is dat de jurk inmiddels helemaal uitverkocht is. Tja, als je erbij wil lopen als de koningin moet je er snel bij zijn!

Letizia maakte haar outfit af met haar bekende nudekleurige Carolina Herrara-pumps, kleurrijke Alexandra Plata-oorbellen én een nieuw, bijpassend lilakleurig Olivia Mareque-tasje. Die laatste kun je vooralsnog scoren voor een bescheiden prijsje van 125 euro.

Black on black

Dat een zwarte jurk niet saai hoeft te zijn, bewees Letizia toen ze dezelfde avond bij het Tiempo de Luz-concert  in een exemplaar van Hugo Boss verscheen. Het bovenste gedeelte laat haar schouders grotendeels bloot, en maakt daarbij een – voor royal-begrippen dan – sexy indruk. Van de hals tot de heup is de jurk versierd met lange franjes, die de algehele look quite funky maken. En je hebt trouwens geen déjà vu: we hebben de jurk namelijk inderdaad eerder gezien bij de Spaanse koningin. Letizia droeg het exemplaar maar liefst voor de derde keer. Duidelijk een favorietje in haar royal garderobe!

letizia
Bron: NL Beeld

Het lijkt er overigens op dat Leti qua duurzaamheid op een stijgende lijn zit, want ook de clutch én oorbellen die ze naar het concert droeg, hebben we eerder gezien. De gloednieuwe Aquazzura-pumps van ruim duizend piek zien we voor deze keer door de vingers.

Oranje boven

Bron: NL Beeld

Na de little black dress vond Letizia het donderdag kennelijk opnieuw tijd voor wat kleur, want ze verscheen ton sur ton in een fabulous oranje outfit. Compleet on repeat trouwens, want letterlijk elk item hebben we haar eerder zien dragen. En ook deze keer hoeven we geen koninklijke prijskaartjes te verwachten. De assymetrische top en pantalon zijn ‘gewoon’ afkomstig van ZARA, en hoewel de pumps qua prijs toch echt in een andere hoek zitten, moeten we het d’r nageven dat het sympathiek is om ze dan ook echt meer dan één keer te dragen.

Bron: UFO No More, Instagram @royalfashionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws