Politievrijwilligers in het zonnetje gezet door Wim-Lex

De koning steekt de vrijwilligers een hart onder de riem.

Veel tijd om uit te rusten van het staatsbezoek naar Slowakije was er voor Máxima en Willem-Alexander natuurlijk niet: het drukke royal leventje gaat gewoon door. Waar Máx meteen op doorreis ging naar Marokko en direct daarna de ene naar de andere organisatie bezocht, werkt ook manlief Wim-Lex inmiddels alweer het ene naar het andere werkbezoek af. Met gisteren op het programma: politievrijwilligers.

Toespraak

Onze koning bezocht gisteren een bijeenkomst waar het 75-jarig bestaan van Nederlandse politievrijwilligers werd gevierd. En een royal werkbezoek is natuurlijk niet compleet zonder wat handjes te schudden, je mooiste glimlach op te zetten én een bescheiden speech te houden. En dus toespraak bedankte Wim-Lex in een toespraak de circa 2600 politievrijwilligers die op dit moment de reguliere polite ondersteunen bij het werk om Nederland veilig te houden.

Bron: NL Beeld

De koning sprak zijn grote dank uit over het feit dat de vrijwilligers het politiewerk in hun vrije tijd, naast hun gebruikelijke werk of pensioen doen, omdat het “uitdagend is” en “veel van je eist”. Tot slot riep Willem-Alexander de vrijwilligers op gezond en veilig te blijven en te blijven genieten van hun “prachtige, betekenisvolle werk”.

Biertje

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blauw Bloed (EO) (@eo_blauwbloed)

Om zijn menselijke kant nóg wat meer te tonen, ging de koning zelfs persoonlijk in gesprek met een aantal vrijwilligers. Gewoon, om de sta-tafel, met wat borrelnootjes en een biertje binnen handbereik. Precies zoals Wim-Lex het graag heeft. Een werkbezoek naar z’n hart!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld, Instagram @eo_blauwbloed

Laatste nieuws