Koningsdag 2023: zomercarnaval-sferen, voetbal en Davina Michelle

Van Feyenoordkroegen tot wilde dansjes met de koning: wat kunnen we dit jaar verwachten met Koningsdag?

Met Koningsdag in zicht, is vandaag bekendgemaakt hoe het programma van Wim-Lex’ verjaardag er dit jaar uitziet. Het is vooral duidelijk geworden dat de koning zich kan voorbereiden op een typisch “Rotterdams feestje” – inclusief veel dans, straatvoetbal en Ronnie Flex.

Sandwich

Eerder werd al bekend welke route de royals op 27 april gaan lopen, maar tijdens de presentatie door onder andere burgemeester Aboutaleb vandaag is het volledige programma onthuld. Aboutaleb omschrijft de planning als “Ruw, rauw, Feyenoord, water, maritiem, en dat bij elkaar in een sandwich die we serveren aan de koning en z’n gevolg, en alle andere mensen die gaan komen.”

Heupen losschroeven

Dat klinkt natuurlijk hartstikke veelbelovend, maar wat kunnen we dan eigenlijk precies verwachten? Nou, in ieder geval veel muziek en wilde dansjes. Op het Afrikaanderplein wordt de familie eerst welkom geheten in de vorm van een speciaal gecomponeerd lied voor de koning, om daarna vermaakt te worden door optredens van verschillende dansgroepen uit de stad. En alleen toekijken is geen optie, zei regisseur Rajiv Bhagwanbali. “Hij moet z’n heupen wel echt losschroeven.” Nu zal dat wel goed zitten, want ook tijdens Amalia’s kennismakingstrip naar de Caraïben leek Wim-Lex er duidelijk geen problemen mee te hebben om een dansje te wagen. We zijn benieuwd of-ie in de tussentijd wat nieuwe pasjes heeft aangeleerd…

Ongevraagd advies

Wandelend langs een kringloopwinkel en verschillende Feyenoordkroegen en sekshuis Climax (ja, echt!) komt de koning dan uit bij een voetbalplein, dat wordt geleid door niemand minder dan wereldberoemde Rotterdamse straatvoetballer Soufiane Touzani. Op datzelfde plein zal Wim-Lex worden toegezongen door zangeres Glenda Peters, die tijdens de perspresentatie op haar beurt meteen al een ongevraagde tip had voor de koning – die volgens de zangeres helaas in het bezit is van een nogal geel gebit. Gelukkig kwam ze meteen met een geweldige oplossing: “Toen wij naar Nederland kwamen, hadden we niet veel geld. Mijn moeder had een geweldige tip: houtskool met zout op je tanden smeren. Daar krijg je witte tanden van.” Nou Wim, van je verjaardagspubliek moet je het hebben!

Optredens

Na Glenda’s optreden wordt de familie met de watertaxi naar de andere kant van de stad gebracht, waar hen nog meer dans, zang en cultuur te wachten staat. Na een bezoek aan de markthal kunnen de royals last but not least genieten van optredens van Rotterdamse artiesten – waaronder Davina Michelle, Ronnie Flex en Lee Towers.

Wie we kunnen verwachten deze Koningsdag? Als we de bronnen mogen geloven, is de familie dit jaar helemaal compleet – inclusief alle A’tjes dus. We zijn benieuwd!

Bron: AD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws