‘Charles steekt stokje voor memoires van Queen Elizabeths kleedster’, melden bronnen

'Charles wil meer onthullingen voorkomen.'

Wat er binnen de paleismuren gebeurt, blijft bij voorkeur binnen de paleismuren. We kunnen immers verschillende recente en minder recente voorbeelden bedenken van situaties waar dit simpele principe niet gevolgd werd en voor spectaculaire hoeveelheden drama zorgde. Nu lijkt het er echter op dat Angela Kelly, de voormalig kleedster van wijlen koningin Elizabeth, nog een boek over haar werk voor de royals wil uitbrengen.

Kleedster

Jarenlang is zij kleedster én confidante geweest van het hoofd van de Britse royals. Ja, als vertrouweling van wijlen Queen Elizabeth, zou Angela Kelly ongetwijfeld grof geld kunnen verdienen aan haar kennis als insider.

En in zeker zin heeft zij dat ook al gedaan: zo bracht mevrouw Kelly (hierboven afgebeeld naast Anna Wintour) al twee boeken uit over haar werk voor de koningin. Mét de persoonlijke zegen van HM, dat dan weer wel. Maar goed: er heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden, Charles en Camilla zitten niet helemaal te wachten op kleurige mantelpakjes, en dus is Angela Kelly haar baan als kleedster kwijtgeraakt. En nu blijkt dat een gepland derde boek van haar hand er mogelijk óók niet meer gaat komen, als het aan Charles ligt.

Huisje, boompje, kleedster

Vlak na de dood van Elizabeth meldden bronnen dat de kleedster uit Liverpool een laatste gift van de Queen had gekregen voor haar jaren aan trouwe dienst: een leven lang gratis wonen in haar huisje in Windsor. Onlangs werd duidelijk dat er een streep door dit plan is gekomen, toen Kelly via Instagram deelde dat zij haar cottage moest gaan verlaten.

Haar nieuwe stek zou overigens óók een ‘gulle gift’ zijn, dit keer van koning Charles. Maar die pakt het net even anders aan dan zijn moeder…

Exit

Volgens de Daily Mail zou Kelly van wijlen Hare Majesteit namelijk goedkeuring hebben gehad voor één laatste boek, dit keer over de corgi’s van de Queen. Nu denken wij: een boek met een stel foto’s van die koddige viervoeters en alle ins and outs over hun dieet en wandel-regime – hoeveel kwaad kan dat nu echt? Maar verschillende bronnen claimen dat er in zúlke mate wordt gevreesd voor insider info die op straat zou komen te liggen, dat Buckingham de voormalig kleedster vriendelijk heeft verzocht om dat boek te laten zitten.

En in ruil voor die geheimhouding? Je raadt het al: Charles zou de voormalig confidante van zijn moeder een huis geboden hebben voor de rest van haar leven.

Fouten herhalen

Met deze aanpak zouden de Windsors een herhaling van de situatie rond bijvoorbeeld wijlen Lady Di’s werknemer, Paul Burrell. Die zocht namelijk meermaals de publiciteit (en een flinke betaling, uiteraard) in ruil voor onthullingen over zijn tijd in dienst bij de royals.

Royalty-expert Richard Fitzwilliams legt uit: “Charles heeft z’n handen vol met aandacht-zoekende prinsen Andrew en Harry, en wil meer onthullingen voorkomen. Ik weet zeker dat hij haar als een havik in de gaten houdt – een heel gulle havik.” Kortom: wie weet wordt dit verhaal nog vervolgd. We zijn nu toch wel reuze benieuwd wat voor onthullingen we uit een boek over die schattige corgi’s kunnen halen…

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws