Aha: dit is Kate’s manier om haar stresslevel te verlagen

De hertogin blijkt absoluut geen last te hebben van koudwatervrees.

Tijdens de nationale rouwperiode van wijlen Queen Elizabeth deelde Kate dat ze tijdens deze stressvolle tijd moeite had met slapen. Onlangs onthulde ze dat ze een hobby heeft die het gemakkelijker maakt om met stressvolle situaties om te gaan – en zo de impact op haar slaap te verminderen. 

Opmerkelijke hobby

Tussen alle werkbezoeken en quality-time met haar grote gezin door, vindt de hertogin nog altijd tijd voor zichzelf. Tijdens een werkbezoek in Merthyr Tydfil vorige week, onthulde een toeschouwer namelijk dat ze een opvallende hobby heeft. De bron verklapt aan People: “Kate vertelde me dat ze in koud water zwemt.” Niet voor angsthazen, zwemmen in koud water is zo koud als het klinkt – maar de voordelen zijn het meer dan waard, met ook Meghan Markle als groot fan!

Fit and fab

Mede door haar sportieve postuur en haar opgewekte blik tijdens sportieve werkbezoeken, kijken we er niet van op dat de hertogin zo’n stoere hobby beoefent. De sport en Kate weten elkaars weg altijd te vinden. Dr. Sarah Brewer, medisch directeur van een groot supplementenmerk, legt uit waarom het zo goed is om een hobby als deze te hebben. “Onderdompeling in koud water stimuleert endorfine om je stemming te verbeteren en om stress, angst en depressie te helpen bestrijden.” Ze vertelt hoe de hobby van prinses Kate helpt stress op afstand te houden en zegt: “Koud water houd je in het moment, dus het is de ultieme vorm van mindfulness. Het helpt om rustig te kunnen mediteren terwijl je je concentreert op je ademhaling.”

Met een druk schema zoals de hare – deze week is hiervan het ultieme voorbeeld – heeft Kate misschien niet altijd tijd om naar een koel bad of meer te gaan. Als ze toch de stress verlagende voordelen wil voelen, heeft het een soortgelijk effect als ze de douche op standje vrieskou zet. Waar wij dus denken dat een prinses haar dag begint in een warm bad met rozenblaadjes en etherische oliën, is de kans groot dat Kate onverschrokken onder een koude straal stapt. Ha!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws