Zien: het uitbundige tuinfeest van Charles en Camilla voorafgaand aan de kroning

Lionel Richie en duizenden andere gasten verzamelden zich bij Buckingham Palace.

Koning Charles en koningin-gemalin Camilla vierden gister feest, voorafgaand aan het grote festijn dat over een paar dagen plaatsvindt. De senior royals gaven een elegant tuinfeest in Buckingham Palace om hun aanstaande kroning te markeren. 

Garden Party

Het was een gezellige boel in de tuin van huize Buckingham. Meer dan achtduizend gasten verzamelden zich op de grasvelden van de officiële Londense residentie van de vorst. Veel van de vijfhonderd Coronation Champions waren aanwezig, erkend voor hun vrijwilligerswerk door de Royal Voluntary Service waarvan Camilla beschermheer is. Yeomen of the Guard, gekleed in hun rode en gouden ceremoniële kostuums, maakten deel uit van de gelegenheid en gasten konden vrij door de uitgestrekte tuinen wandelen terwijl een militaire band achtergrondmuziek speelde.

NL Beeld / _Newspix

Koninklijk paar

Charles liep er vlak voor de grote dag piekfijn bij. Hij droeg een meerdelig ensemble, bestaande uit een wit overhemd met daarover een lichtgrijs gilet met korenbloemblauwe stropdas – inclusief gewaagd dessinnetje –  en combineerde dit met een donkergrijze krijtstreepbroek, een zwarte lange jas en een hoge hoed. Camilla schitterde in een blauw-witte jurk van Bruce Oldfield met een bijpassende hoed van Philip Treacy, marineblauwe suède pumps, zwartleren handschoenen, en een gelaagde parelketting met dito oorbellen.

NL Beeld / _Newspix

De twee werden vergezeld door Edward en Sophie, de hertog en hertogin van Edinburgh. Schoonzus Sophie koos voor een pastelkleurig fit and flare jurk met a-lijn rok en open halslijn.

NL Beeld / _Newspix

Ook Lionel Richie was van de partij, die samen met Katy Perry headliner zal zijn op het Coronation Concert. Aan hun gezichten te zien, hadden ze alvast een hoop voorpret.

NL Beeld / _Newspix

Grote dag

De kroning van koning Charles en koningin Camilla vindt aanstaande zaterdag 6 mei om 11.00 uur Londense tijd (06.00 uur EST) plaats. De ceremonie is in Westminster Abbey, dé locatie van Britse kroningen sinds 1066. De kerk heeft tot nu toe achtendertig kroningsdiensten gehouden, waaronder die van wijlen koningin Elizabeth in 1953. Keep you posted!

Bron: Hello! Magazine, Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress/ NL Beeld

Laatste nieuws