Kate zorgt voor controverse: ‘Ze doet maar alsof’

Er wordt flink getwijfeld aan de kunsten van de prinses.

Het kan je niet ontgaan zijn dat de Princess of Wales afgelopen zaterdag furore maakte met haar pianospel bij de opening van de grootse Songfestival-finale. Maarre: juist daar zijn nu de meningen over verdeeld!

Koninklijk deuntje

Tijdens de feestelijke opening van de Eurovision Song Contest was het aan Oekraïense winnaars Kalush Orchestra om de show te openen met hun nummer Stafania. En wie maakte tijdens dit segment ook haar opwachting? Niemand minder dan HM de prinses!

Gekleed in een blauwe japon vertoont Catherine haar pianokunsten voor een bijzonder royal randje aan het liedjesfestijn. Op sociale media blijken mensen echter niet overtuigd dat het daadwerkelijk de hoogheid is die zorgt voor het melodieuze pianospel.

‘Goede actrice’

Zo schrijft iemand: “Ik heb drie jaar piano gespeeld. Het is niet makkelijk.” Deze persoon stelt: “De manier waarop ze haar vingers neerzet lijkt ongemakkelijk, alsof ze niet weet wat de hoge en lage tonen zijn. Sorry, ze acteert dit.” Een ander grapt: “Ze speelt de juiste noten wel, maar niet per se in de juiste volgorde.” Ook andere Twitter-gebruikers lijken niet overtuigd door Kates muzikale talent.

Pianolessen

Wat deze sociale media-sceptici even lijken te vergeten, is dat dit niet de eerste keer is dat Kate en public achter de toetsen kruipt. Zo speelde ze tijdens haar eerste editie van Together at Christmas zelf een indrukwekkend deuntje mee.

Ook heeft de prinses vroeger wel degelijk piano- en muzieklessen gevolgd, waar ze (hoe kon het ook anders), ook nog eens een goede dosis aanleg voor bleek te hebben. “Kate had lessen van ongeveer 1993 tot 1995. Ze was absolutely lovely, een heel fijn persoon om piano te leren”, deelde haar voormalig pianoleraar al eens.

Na die twee jaar besloot la Middleton haar pianokruk aan de wilgen te hangen, en stortte ze zich in plaats daarvan vol op het bespelen van een fluit. Volgens klassieke radiozender Classic FM wisten bronnen te melden dat Kate in haar schooljaren niet alleen in het schoolorkest een plekje had weten te veroveren, maar ook in een fluitensemble met onder meer zusje Pippa. Kortom: met dat muzikale talent van de prinses zit het wel goed – ongeacht of zij nu wel of niet verantwoordelijk was voor de melodie die zaterdagavond te horen was.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..