Even spieken: hoe gaat het met de Nederlandse Dennis en zijn Maleisische prinses?

Van profvoetballer in de dop naar schoonzoon van de sultan.

Natuurlijk hebben we met de Oranjes een hoop Nederlandse royals om in de gaten te houden. Maar aan de andere kant van de wereld leeft óók nog een Nederlander in een heuse sultans-familie. Hoe gaat het nu met Dennis Verbaas, de ‘gewone jongen’ uit Lisse die een Maleisische prinses aan de haak sloeg?

Dato Dennis

Voormalig voetballer en model Dennis Verbaas uit Lisse gaat tegenwoordig door het leven als Dato Dennis Muhammad Abdullah, echtgenoot van prinses Tunku Tun Aminah Maomunah. De Nederlander deed enige tijd modellenwerk in Azië en ging vervolgens door als marketing-manager bij een Singaporese voetbalclub. Hierdoor ontmoette hij de Maleisische royal. De Maleisische prinses en het Zuid-Hollandse model trouwden in 2017, nadat Dennis zich bekeerd had tot de Islam. Dennis werd door zijn huwelijk geen prins, maar kreeg wel de adellijke aanspreektitel ‘Dato’. En dat lijkt goed te bevallen!

Op sociale media zien we met enige regelmaat kiekjes van Dennis en zijn Aminah voorbijkomen. Aminah’s vader, de sultan van Maleisische deelstaat Johor, is namelijk heel actief op Instagram.

Binnen de paleismuren

Zo zien we Dato Dennis bijvoorbeeld kort voorbijkomen in de feestelijke video die de Sultan uploadde na afloop van het Suikerfeest, staand rechts van zijn verdere familie in de woonkamer:

Mocht je de Dato niet zo snel gespot hebben: schoonbroer Tunku Idris Iskandar deelde ook nog een foto van de feestelijke bijeenkomst:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TTJ (@tunku_idris)

En werd er begin deze maand nog even stilgestaan bij de verjaardag van de schoonzoon van de Sultan:

Goed toeven

Hoewel we verder weinig weten over het leven van Dennis en Aminah aan het Maleisische hof, biedt een diepe duik in de Instagram-archieven wel een kleine sneak peek achter de schermen. Zo hebben de twee inmiddels twee kinderen: de oudste dochter van het stel, Laylah Sofia, zag begin 2020 het levenslicht, en in april 2022 volgde de tweede spruit.

In de foto’s hierboven zien we kiekjes van de traditionele eerste knipbeurt van de jongste telg – een belangrijke mijlpaal in de Maleisische cultuur, die uitgebreid gevierd wordt in het bijzijn van de hele familie.

Verder kunnen we uit de eindeloze kiekjes van Dennis’ schoonbroers Tunku Ismail, Tunku Idris, Tunku Abdul en Tunku Abu opmaken dat het goed toeven is daar aan het hof van Maleisië. Zo zien we een hoop snelle auto’s, een hoop jetset-kiekjes, blauwe zeeën en weelderige palmbomen zachtjes wuiven in de wind. Van voetballer naar model naar manager naar Dato: die Dennis heeft het goed voor elkaar!

Bron: New Straits Times, Beau Monde archief | Beeld: Beeld: Tunku Aminah bnt Sultan Ibrahim Ismail door مانفی via Wikimedia Commons onder de licentie CC BY-SA 4.0 International

Laatste nieuws