Week vol glamour: de beste red carpet looks uit Cannes

De ton en de jetset zijn deze week massaal neergestreken in Cannes, voor het jaarlijkse filmfestival. Dit staat natuurlijk in het teken van arthouse films en haute cinema, maar laten we eerlijk wezen: wij kijken elk jaar vooral uit naar de rode loper-looks. We zetten een aantal van onze favorieten op een rijtje!

Looks

Natuurlijk hebben we al uitgebreid stilgestaan bij enkele outfits die in Cannes de revue zijn gepasseerd. Van de blauwe coupe van Dame Helen Mirren, tot de Casiraghi’s op de rode loper: er was volop leuks te zien!

Nu het festival op z’n einde loopt, is het tijd om nog éven na te genieten met een aantal van onze favoriete looks.

Extravaganze op de blauwe loper

Voor de redactie bedolven wordt onder mailtjes over hoe dit een-blauwe-en-dus-geen-rode loper is: dat is bekend. Maar gezien de geweldige looks die we deze week te zien kregen bij het amfAR Gala in Cannes, wilden we deze tóch meenemen in ons overzicht. Want zeg nu zelf:

Beeld: NL Beeld

Dit had je niet willen missen, nietwaar? Van de extravagante verencreatie van Georges Hobeika die Heidi Klum draagt, naar de buitenaardse beauty in blauw van Gaurav Gupta waarin Coco Rocha haar verschijning maakte…en natuurlijk het mesh ensemble van mode-icoon Daphne Guinness. Ook konden we niet om de tijdloze schoonheid Fan Bingbing heen, die een klassieke red lip combineerde met een rode japon vol drama van ontwerper Ali Karoui droeg.

Rode loper

Afijn, nu we onze favorieten van het amfAR Gala gehad hebben, is het tijd voor de rode loper van Cannes proper. Over de weken waren er volop photocalls, filmvertoningen, feestjes en aanverwante activiteiten.

Om maar met een stukje Hollands glorie te beginnen: Zweeds model Elsa Hosk verscheen bij de première van La Passion de Dodin Bouffant op de rode loper in een prachtige creatie uit de recente Viktor & Rolf-collectie: een bizarre illusie-jurk die net zo glamoureus als avant-garde is. Deze combineerde de Zweedse schone met luxe juwelen van Messika. Prachtig!

cannes
Beeld: NL Beeld

Ook Zuid-Koreaans popsterretje Jennie Kim van meidengroep BlackPink (vast wel bekend bij je kroost) maakte indruk in een klassieke outfit. De jongedame is één van de gezichten van Chanel, dus zij verscheen uiteraard op de loper in een look van het Franse couturehuis.

cannes jennie kim
Beeld: NL Beeld

Verder was er, net als bij het amfAR Gala, ook bij de screenings van de verschillende films een hoop dazzling drama te vinden op de rode loper. Zo was Indiase actrice Aditi Rao Hydari een stralende zomerbeauty in deze volumineuze gele japon van designer Michael Cinco…

cannes rode loper
Beeld: NL Beeld

…en kwam Colombiaanse schone Ariadna Gutiérrez opdagen in een dromerige prinsessenjurk die regelrecht uit een Disney-film lijkt te zijn geplukt.

Beeld: NL Beeld

Al goud

En om met een setje knallers af te sluiten: wat is er nu méér glam dan jezelf onderdompelen in goud? Dat moeten ook Poppy Delevingne (zus van, ja), en Georgina Rodriguez gedacht hebben.

Beeld: NL Beeld

Zo kwam de oudere zus van model Cara Delevingne opdagen in een gouden outfit van Paco Rabanne, en ging Spaans model Georgina Rodríguez van top tot teen in goud gehuld. Leuk detail: achter dit ontwerp gaat ook designer Ali Karoui schuil, die we eerder al prezen om zijn rode jurk voor Fan Bingbing. Zo blijkt maar weer hoe veelzijdig deze Tunesische couturier is.

Beetje jammer alleen dat Georgina haar beste accessoire, manlief Cristiano Ronaldo, thuis had gelaten. Ach, ook zonder arm candy straalt ze al genoeg. Goed goud is nooit fout!

Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..