Emotionele hereniging tussen prins William en de man wiens leven hij redde

De prins had nog een bedankje tegoed.

Hoewel prins William inmiddels heel wat andere taken op zijn lijstje heeft staan, werkte hij vroeger als piloot bij de ambulance. Dat dat dankbaar werk is geweest voor de prins, bleek wel toen hij onlangs werd herenigd met Jack Beeton, een man wiens leven hij hielp te redden tijdens een dienst.

Ongeluk

Het ging om een incident van acht jaar geleden, waarbij Jack samen met zijn oom naar huis reed, toen ze frontaal werden aangereden door een vrachtwagen waarvan de chauffeur in slaap was gevallen. Zijn oom overleefde het niet, maar Jacks leven werd mede dankzij de ambulancedienst gespaard. De koninklijke familie nodigde Jack uit in Windsor Castle nadat zijn vriendin een emotionele brief had gestuurd om William te bedanken. Ze schreef dat Jack alle leden van de bemanning had kunnen bedanken, behalve William.

Ontmoeting

Reden genoeg dus voor the royal family om Jack uit te nodigen voor een real-life ontmoeting. In een video op Twitter is te zien hoe Jack na acht jaar herenigd wordt met de mensen die zijn leven hebben gered – waaronder William. Een emotioneel moment, waarbij de pijnlijke, maar ook mooie herinneringen worden opgehaald.

Beschermheer

Over het incident zei William zelf: “We waren als eerste ter plaatse en in dergelijke omstandigheden moesten we allemaal meedoen om te vechten om het leven van de jonge man te redden. Het zijn dagen als deze, waarop je weet dat je een verschil hebt gemaakt, die je de vastberadenheid geven om door te gaan.”

Hoewel de troonopvolger het inmiddels uiteraard druk heeft met allerlei andere zaken dan het redden van mensenlevens, blijft hij voorlopig nog nauw verbonden aan de ambulancedienst. De prins is beschermheer van de liefdadigheidsinstelling Wales Air Ambulance en blijft zich dus inzetten voor het werk van zijn ex-collega’s. Een mooi gebaar!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld, Twitter 

Laatste nieuws