Kim Feenstra: ‘Ik wil dat mijn kind vrij is van al mijn trauma’s’

'Mijn moeder heeft geen prettige jeugd gehad, haar moeder niet en ik ook niet', onthult Kim.

Haar wilde haren is ze kwijt, maar ze weet dat die weer aangroeien. Kim Feenstra blijft – ook nu ze moeder is – eigenzinnig. In gesprek met Beau Monde doet onze covergirl van deze maand een boekje open over het moederschap en wat zij van zoontje Brooklyn heeft geleerd.

Dankbaar

De 37-jarige Kim Feenstra mag zich inmiddels twee jaar trots moeder noemen van haar prachtige zoontje Brooklyn. Ze vertelt vol trots over haar dreumes: “Het is het mooiste geschenk in mijn leven. Ik vertel Brooklyn elke avond voordat hij gaat slapen dat ik dankbaar ben dat ik zijn mama mag zijn.”

Toch zit ze echt niet permanent op een roze wolk. “Wel geef ik eerlijk toe dat het soms best pittig is. Veel mensen voeden hun kind op zoals de maatschappij het van ze verwacht. Ik vind dat jij als ouder zijnde je eigen normen en waarden moet toepassen. Ik ben een gevoelsmens en ik kijk altijd naar hoe Brooklyn in zijn vel zit. Daar ga ik dan in mee. Ik geniet heel erg van hem, maar leer ook veel over mezelf”, legt ze uit.

kim feenstra

Coaching

Maar wat ze dan zoal van Brooklyn leert? Dat heeft te maken met Kims verleden, en dan vooral hoe ze dat een plekje geeft. Zo vertelt ze openhartig: “Mijn moeder heeft geen prettige jeugd gehad, haar moeder niet en ik ook niet. Ik wil dat mijn kind vrij is van al mijn familietrauma’s en persoonlijke trauma’s. Dus toen ik zwanger werd, ben ik hiermee aan de slag gegaan.”

Uiteindelijk wil Kim natuurlijk het beste voor haar Brooklyn, ongeacht hoe moeilijk ze dat zelf vond. “Naar sommige momenten uit mijn jeugd wilde ik niet terugkeren en dan vroeg ik me af: moet ik dat blik wel opentrekken?”, deelt ze. “Maar ik ben het verplicht aan mezelf en aan mijn kind. Ik wil de best mogelijke ouder voor hem zijn.” Duidelijk!

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde. Die ligt vanaf woensdag 7 juni in de winkels. Hierin vertelt Kim ook over haar ervaringen met IVF, hormonen, en trouwplannen. Verder vind je in deze editie een interview met Soy Kroon, vertelt Romy Monteiro over haar blijmakers, en mogen we binnen komen kijken bij Bianca Frölich. 

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Jasper Suyk | Visagie: Xelly Cabau van Kasbergen | Styling: Jihane El Haddar

Laatste nieuws