Yolanthe: ‘Ik ben niet bang voor de moedermaffia’ 

'Ook al was ons nieuwe leven even heel verdrietig en wennen, het gaat goed met hem', vertelt ze over haar zoontje Xess.

Als bekende moeder krijgt Yolanthe Cabau naast veel positieve reacties op haar werk- en privéleven, soms ook kritiek van andere moeders over zich heen. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze echter dat ze absoluut niet bang is voor die ‘moedermaffia’.

Schoonmoeder

Hoewel het moederschap anders is dan ze zich had voorgesteld doordat haar gezin uit elkaar viel, is Yolanthe toch blij met hoe ze haar leven met zoontje Xess Xava heeft ingericht. “Ik ben dankbaar voor de vriendschap die ik nog steeds met Wesley heb: we kennen elkaar door en door en hebben niets dan liefde en steun voor elkaar”, vertelt ze. Hoewel Yolanthe samen met Xess in Los Angeles woont en Wesley in Nederland, ziet ze hem nog altijd regelmatig – net als zijn moeder, trouwens. “De relatie met Wesley is over, maar de liefde voor zijn moeder blijft hoor”, vertelt ze. “Sterker nog, ik hang net een telefoontje met haar op.”

Xess Xava

Omdat Yolanthe al jong bekend werd en alles al eens had gehoord voordat ze moeder werd, doet negativiteit afkomstig uit de ‘moedermaffia’ haar niet zoveel. “Bang voor meningen van anderen ben ik niet. Toch verbaasde het me wel, de consternatie rond de naam van Xess Xava bijvoorbeeld, vernoemd naar mijn zus Xelly en mijn vader Xavier. Voor mij was het normaal dat je zijn naam uitspreekt als Chess, schaken in het Engels. Maar dat was even wennen voor sommige mensen”, legt ze uit.

Lange haren

Hoewel de meeste reacties op social media positief zijn, zijn er volgens de actrice altijd wel een paar ‘zure appels’ die commentaar leveren. Waarover? Nou, over het haar van haar zoontje bijvoorbeeld. “‘Wat zielig, dat lange haar,’ lees ik in de comments. ‘Knip het af!’ Maar ze hebben geen idee! Xess is dol op zijn haar en wil juist niet dat het wordt afgeknipt”, vertelt ze. “Dat mag hij zelf bepalen. Xess is een jongen van zeven die steeds zelfstandiger wordt en graag zijn mening geeft. Daar ben ik blij mee en trots op. Ja, ook al was ons nieuwe leven even heel verdrietig en wennen, het gaat goed met hem. Met ons allebei.”

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde. Die ligt vanaf woensdag 7 juni in de winkels. Hierin vertelt niet alleen Yolanthe, maar ook Louis Talpe en Miljuschka Witzenhausen over hun ervaringen met het ouderschap. Verder vind je in deze editie een interview met Kim Feenstra, vertelt Romy Monteiro over haar blijmakers, en mogen we binnen komen kijken bij Bianca Fröhlich. 

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Govert de Roos

Laatste nieuws