Schurende dijen? Geen sprake van met deze 5 tips

Onder andere glijmiddel werkt uitstekend tegen irritaties bij je benen.

Nu de temperaturen stijgen, kunnen de pantalonnetjes weer achter in de kast worden opgeborgen, en wagen we ons weer aan de stijlvolle rokken en jurken. En hoewel het gevoel van blote benen weer heerlijk is, zit de kans er dik in dat je op een bepaald moment last krijgt van schurende dijen. We delen daarom vijf (verrassende) tips die helpen om van de zomer te genieten zonder irritaties bij je benen.

1. Talkpoeder

Talkpoeder helpt om vochtige, warme plekken op je huid direct te verkoelen en de jeuk weg te nemen. Pas wel op met je kleding, want voor je het weet heb je een grote, witte vlek op je achterste. Niet zo charmant.

2. Vaseline

Door wat vaseline op je dijen te smeren, wrijven je benen wat soepeler tegen elkaar. Het nadeel is wel dat het goedje op een gegeven moment intrekt, waardoor het niet meer optimaal werkt. Handig dus om een extra potje mee te nemen.

3. Crèmes

Een voedende crème kan ook helpen om je huid soepeler te maken. Kies er bij voorkeur één uit die een beschermlaagje op de huid aanbrengt, zonder dat het meteen intrekt. Daarnaast is het handig om voor een waterproof versie te gaan (want: hallo, zweet).

4. Corrigerend ondergoed

Als je rok of jurk lang genoeg is, kun je ook een corrigerende onderbroek aantrekken die over je dijen heen komt. Zo zorg je ervoor dat je benen niet tegen elkaar aan schuren, én blijft je silhouet mooi strak. Een look à la Kate dus – en dat willen we allemaal.

5. Glijmiddel

Wellicht wat onverwacht, maar glijmiddel is een uitstekend middel om schurende dijen tegen te gaan. Dit trekt namelijk in tegenstelling tot veel andere crèmes niet in, waardoor je de hele dag kan genieten van benen die soepel langs elkaar wrijven – of eigenlijk: glibberen. Wie had dat gedacht!

Bron: Flair | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..