Chantal Janzen over vakantie op horrorlocatie: ‘Dit gebeurt me nóóit meer’

'Het leek een combinatie van zure kwark en dode rat', vertelt de presentatrice over de stank in het huis.

Dat vakanties niet altijd uitpakken zoals verwacht, bleek wel toen Chantal Janzen vorig jaar op reis ging. Wat een ontspannende droomvakantie had moeten worden, liep uit op een tijd van pure ellende. In het ‘&C Zomerboek’ vertelt de presentatrice over haar vakantietrauma. 

Spinnenwebben

Wanneer Chantal na een lange reis aankomt bij het ogenschijnlijke wonderschone vakantiehuis dat ze heeft geboekt, wordt ze tot haar verbazing opgewacht door de schoonmaakster. “Na drie stappen in het huis begreep ik waarom ze er was: ze moest nog schoon­maken”, stelt Chantal. Maar niets blijkt minder waar. “Nee dus. Ze had juist schoongemaakt, zei ze. Wonderlijk, want in elke hoek zaten spinnenwebben en de zolen van mijn sneakers bleven tijdens de rondleiding verdacht vaak aan de vloer kleven.”

Zure kwark en stofwolken

Elke stap die ze verder het huis in zet, doet haar alleen nog maar meer walgen. “Toen we boven kwamen, ging ik bijna over mijn nek door de stank. Het leek een combinatie van zure kwark en dode rat”, blikt de presentatrice nog altijd met afgrijzen terug. “Dus toen ze een kamer uitliep, keek ik vlug onder een van de kinderbedden. Ik schrok me kapot. Ik dacht dat er een nest kittens onder lag, maar het bleken immense stofwolken te zijn. On­der het andere bed lagen lege ballonnen, ondefinieer­baar voedsel en een dozijn halfvergane insecten. Van de rand van de wastafel drupte een kleverige, bruine substantie zachtjes op de badkamervloer.”

Allesreiniger

Wanneer de schoonmaakster de volgende dag terugkomt om opnieuw schoon te maken, ziet Chantal al dat de schoonmaakartikelen die ze heeft meegenomen niet veel goeds kunnen betekenen. “Om negen uur parkeerde ze haar fiets tegen het hek en haalde ze een kleine emmer met een fles allesreiniger onder de snel­binder vandaan. Als het niet zo immens treurig was geweest, had ik waarschijnlijk de slappe lach gekre­gen, maar daar ging ze dus mee aan de slag.”

Lesje geleerd

Na een boos belletje met de verhuurder, die Chantal neerzet als een verwende prinses, besluit de gehele familie per direct te vertrekken en een chic en “belachelijk duur” hotel. “Dat we aan het sparen waren voor de verbouwing en dat we dat geld nu moesten uitgeven aan een hotel, negeerde ik maar even. Want het was wel schoon”, aldus Chantal.

Eén ding is zeker: dit gebeurt de blondine niet nog een keer. “Ik overweeg om dit jaar een stofzuiger mee te nemen op vakantie. En een swiffer. En allesreiniger. En honderd duizenddingen­doekjes. Dit gebeurt me nóóit meer”, besluit ze.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws