Een stralende Kate en flauwgevallen soldaten tijdens ‘Garter day’

Koning Charles woonde zijn eerste Orde van de Kousenband ceremonie bij sinds zijn kroning.

Het was gisteren tijd voor de jaarlijkse Orde van de Kousenband ceremonie, waar de leden van de orde samen met de koning in een optocht lopen bij het kasteel van Windsor. Dit was Charles’ eerste Garter Day als koning en ook andere Britse royals waren aanwezig. Zo straalde Kate van oor tot oor toen ze William (ook lid van de orde van de Kousenband) – spotte in de optocht, en dat leverde uiterst zoete beelden op.

Order of the Garter

Op maandag 13 juni is het Garter Day, de dag waarop een kerkdienst wordt gehouden voor de Orde van de Kousenband (‘The Most Noble Order of the Garter’), de allerhoogste ridderorde die het Verenigd Koninkrijk kent. Ook is er een feestelijke lunch voor alle leden in Windsor Castle. Dat betekent vooral een hoop royals in ridderoutfit, ouderwetse ridderrituelen en een loopje van het kasteel naar de kapel. Voor koning Charles was deze Garter Day wel heel bijzonder omdat het de eerste keer is dat hij ‘m bijwoont als vorst.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Naast koningin Camilla zijn ook prinses Anne en prins William ‘ridders’ van de Kousenband. Leden worden persoonlijk uitverkoren door de Britse koning of koningin. Het gaat om personen die een wezenlijke bijdrage aan de Britse samenleving hebben geleverd, of die een persoonlijke band met de koning of koningin hebben. Onze eigen koning Willem-Alexander en prinses Beatrix zijn ook leden van dit gezelschap.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Stralende Kate

De partners van de ridders bekeken de processie vanaf de zijlijn. Kate straalde van oor tot oor toen ze haar liefde spotte tijdens de optocht. Zo’n blauwe riddermantel is natuurlijk ook onweerstaanbaar.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Die trotse en verliefde blik van Kate deed ons denken aan onze eigen koningin Máxima in 2019 toen Willem-Alexander destijds toetrad tot de orde…

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Flauwvallen

Maar naast alle verliefde blikken ging er ook het een en ander mis. Net als tijdens de voorbereidingen van de verjaardagsparade van koning Charles, de welbekende Trooping the Colour, viel ook tijdens Garter Day weer één van de guards om.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Tja, met deze hoge temperaturen doodstil blijven staan terwijl je wel je volledige uniform moet dragen? Ons in ieder geval niet gezien.

Bron: Hello Magazine, Vorsten, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld / PA Images

Laatste nieuws