Gespot: de merkwaardige fout in de portretten van Charles en Diana

Als we de officiële portretfoto's van Charles en Diana vergelijken met de paparazzifoto's, valt ons iets op.

Het sprookje tussen Charles en wijlen prinses Diana mag dan in duigen zijn gevallen – de iconische foto’s van het ex-koppel blijven altijd bestaan. Op de officiële kiekjes lijken de twee royals samen het perfecte koninklijke stel, maar toch is er iets vreemds aan de hand op de foto’s. 

Merkwaardig verschil

Jong en verliefd, dat waren Charles en Diana – of leken ze, ten minste. Het royalty koppel was destijds enorm populair onder het Britse volk en daarbuiten. Ze vormden voor de buitenwereld een mooi setje en werden vaak gefotografeerd. Maar als je de officiële portretfoto’s van Charles en Diana vergelijkt met de paparazzifoto’s, is er iets merkwaardigs te zien.

Lengteverschil

Want wat blijkt? Op de officiële foto’s lijkt wijlen prinses Diana een stuk kleiner dan haar man, terwijl op andere foto’s duidelijk te zien is dat het koppel dezelfde lengte heeft. Volgens curator Chaedria Labouvier staat Charles op de postzegelfoto op een doos. Door met kop een schouders boven zijn vrouw uit te steken, lijkt hij groter, machtiger en indrukwekkender. Een beetje treurig als je het ons vraagt – het publiek had inmiddels toch allang gezien dat Charles geen centimeter boven wijlen Lady Di uitstak, laat staan als ze een set hakken droeg – maar dat was nu eenmaal een veelgebruikte methode in de royal wereld om mannen in dergelijke posities nóg machtiger te laten lijken.

De postzegelfoto is niet de enige foto waarop deze tactiek is toegepast. Er zijn tientallen foto’s waarop prins Charles veel langer lijkt dan zijn vrouw. En dat terwijl beiden 1,73 meter zijn!

Camilla

Inmiddels is Charles natuurlijk allang hertrouwd en onlangs officieel gekroond, en kersverse koningin Camilla lijkt qua lengte niet onder te doen voor Diana: ook zij tikt de 173 centimeter aan. Voor zover we kunnen zien, heeft Charles zich op de nieuwe portretten van hem en Camilla níet op een verhoging geplaatst. De nieuwe koning lijkt meer en meer de conservatieve principes los te laten. Goed bezig, Charles!

Bron: Twitter @familyunequal | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..