Al 12 jaar gelukkig: zo zag de bruiloft van Albert en Charlene eruit

Door weer en wind houdt hun relatie stand.

Ze hebben hun ups en hun downs gehad, maar tegenwoordig lijkt het Albert en Charlene van Monaco weer helemaal voor de wind te gaan. Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat de twee in het huwelijksbootje stapten, en dat leek ons de perfécte gelegenheid voor een terugblik.

Sprookje

Zij een Zuid-Afrikaanse topsporter, hij een Monegaskische prins: de match ligt niet héél erg voor de hand. Sprookjesachtig is het echter wel, natuurlijk. De twee maken hun debuut als een officieel stelletje bij de Olympische Spelen van 2006.

Pas verschillende jaren later is dan ein-de-lijk het hoge woord eruit: op 23 juni 2010 kondigt het stel hun verloving aan.

charlene albert
Beeld: NL Beeld

Bruiloft

Op 1 én 2 juli 2023 volgde er een groots feest, met een dubbele ceremonie. Het stel moest natuurlijk zowel voor de staat áls voor de kerk trouwen. Een prima excuus voor een dubbele dosis feest, non? 

De burgerlijke ceremonie op 1 juli had een relatief intiem karakter…

albert charlene
Beeld: NL Beeld

…waar de kerkelijke ceremonie de volgende dag er een stúk grootser aan toeging.

albert charlene
Beeld: NL Beeld

Moeilijke periode

Hun tienjarig jubileum moesten prins Albert en prinses Charlene mijlenver van elkaar verwijderd vieren. De prinses zat destijds net vast in Zuid-Afrika vanwege haar ernstige kaakholteontsteking, waardoor ze niet terug naar Monaco kon vliegen. “Het is een moeilijke tijd voor me. Ik mis mijn echtgenoot en kinderen enorm. Wat extreem moeilijk voor mij was, is dat mijn medische team me adviseerde niet naar huis te gaan voor mijn tiende huwelijksjubileum”, vertelde Charlene daar destijds over aan het Zuid-Afrikaanse Channel24.

Charlene
Charlene Wittstock op haar trouwdag. Beeld: BrunoPress

Steun en toeverlaat

De liefde mag er dan niet altijd vanaf spatten op de foto’s, in de interviews die Charlene en Albert dikwijls geven, klinkt de genegenheid wel door. “Albert is mijn steun en toeverlaat en zonder zijn liefde en support zou ik niet door deze pijnlijke periode heen zijn gekomen”, aldus de prinses. “Charlene is nu terug bij ons, en het is het mooiste dat had kunnen gebeuren”, deelde prins Albert vorig jaar nog met Journal du Dimanche. “We hebben de prinses ontzettend gemist.”

Happy anniversary, Albert en Charlene!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws