Sylvie Meis reflecteert: ‘Ook om een toxic friend kun je veel geven’

'Als je merkt dat je jarenlang wordt leeggezogen, je nerveus wordt van een vriendin, dan is er sprake van een toxic friendship.'

Ze heeft in haar thirties een ware rollercoaster doorstaan, maar anno nu zit Sylvie Meis weer helemaal lekker in haar vel. In gesprek met Beau Monde vertelt ze openhartig over zelfliefde, vriendinnen, en toxic vriendschappen.

Wervelstorm

Na de bizarre media-aandacht rond haar scheiding van ex Rafael, was het tijd voor rust en reflectie. “Dat kwam later pas”, deelt Sylvie. “Zo heb ik mijn kring verkleind, nagedacht over de mensen om me heen. Wie kan ik vertrouwen? Wie is er werkelijk goed voor me? Wie niet? Welke vriendschappen zijn toxic? Het is te vergelijken met voedsel intolerantie. Je brengt je voedingspatroon terug naar de basis: alleen producten waar je niet allergisch voor bent. Daarna ga je uitbreiden: dat erbij, dat erbij. Ik heb mijn lessen geleerd, aanpassingen gedaan. Inmiddels ben ik heel trots op mijn leven.”

Toxic

Maar wat betekent een ‘toxic‘ vriendschap dan voor Sylvie? Ze legt uit: “Soms zuigen mensen alle energie uit je, maar kunnen ze daar niets aan doen omdat ze in een situatie zitten die voor hen heel lastig is. Maar als je merkt dat je jarenlang wordt leeggezogen, je nerveus wordt van een vriendin, dan is er sprake van een toxic friendship.”

In zo’n geval kun je twee keuzes maken, stelt ze. “Ermee stoppen of de vriendschap reduceren – want ook om een toxic friend kun je veel geven, je moet de omgang met haar alleen doseren. In Duitsland hebben ze daar een uitdrukking voor: mit vorsicht genießen. Voorzichtig genieten. Net als met alcohol, haha!”

sylvie meis

Zelfliefde

Inmiddels heeft Sylvie een kleine, hechte kring vriendinnen om zich heen opgebouwd, én is ze tevreden met de persoon die ze zelf is geworden. Zo vertelt ze: “Het geeft een heel fijn gevoel om in de spiegel te kijken en te bedenken dat je oprecht blij bent met de vrouw die je ziet. Dat je de vrouw bent die je altijd al hebt willen zijn. Dat als je iemand anders was geweest, je best bevriend zou willen zijn met deze vrouw. Zelf heb ik dat gevoel pas na mijn veertigste gekre­gen.” Kortom: Sylvie is better than ever!

Dit artikel is een fragment van een groot interview met Sylvie Meis uit de allernieuwste Beau Monde. Hierin vertelt Sylvie onder andere ook over haar vriendenkring, haar gezinsgeluk met zoontje Damián, en haar glamourleven. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Florian Ferino

Laatste nieuws