Goed nieuws: Belgische koning Albert mag ziekenhuis verlaten

Er bleek meer aan de hand te zijn

Ernstige zorgen om de 89-jarige Belgische koning Albert, vorige week. Toen werd namelijk bekend gemaakt dat hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis vanwege uitdrogingsverschijnselen. Inmiddels zijn we een ruime week verder en mag Albert eindelijk weer naar huis.

Uitdroging

De schrik zat er goed in in België. Vorige week werd koning Albert namelijk halsoverkop vanuit zijn officiële residentie, kasteel Belvédère, overgebracht naar het ziekenhuis. Naar omstandigheden ging het verder oké met de vorst, maar hij was onwel geworden en vertoonde tekenen van uitdroging, meldde het paleis.

Het zou in eerste instantie gaan om een korte opname van slechts enkele dagen, maar uiteindelijk heeft de krasse knar toch meer dan een week in het ziekenhuis doorgebracht. Er bleek namelijk meer aan de hand te zijn dan uitdrogingsverschijnselen alleen.

Uitstel

Royalty-correspondent Wim Dehandschutter weet namelijk via Twitter te melden dat er uiteindelijk ook een infectie in het bloed van de koning was aangetroffen. Hierom werd de koning flink langer in het ziekenhuis gehouden dan origineel werd verwacht.

Volgens de eerste berichten zou Albert namelijk al afgelopen donderdag terug naar huis mogen keren. Vervolgens werd het ‘begin deze week’ en uiteindelijk wordt het dus vanmiddag dat Albert daadwerkelijk terug kan naar zijn stulpje in Laken, waar hij woont met koningin Paola.

Goede zorgen

Naar verwachting volgt het officiële ontslag van Albert uit het ziekenhuis vanmiddag rond 14.00 uur. Eenmaal thuis zal hij volgens HLN nog ‘een klein leger personeel’ hebben dat ervoor zorgt dat Albert in alle rust kan herstellen.

Bovendien zou dochter Astrid de rol van ‘officieuze mantelzorger’ op zich hebben genomen. Kortom: aan liefde en goede zorgen in kasteel Belvédère geen gebrek. Beau Monde wenst de oud-vorst veel beterschap!

Bron: HLN, Twitter @WDehandschutter | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws