Aha: dit is de rol van Charlenes broers in Monaco

Ook Charlenes broers hebben een rol aan het hof.

Met een zus als Doorluchtige Hoogheid, verandert er natuurlijk flink wat in je leven. De broers van Charlene van Monaco hebben het beiden goed voor elkaar in het prinsdom. Maar wat dóen ze daar nou eigenlijk?

Schoonbroers van de prins

Op het kiekje dat we afgelopen maandag zagen van Char en Albert met een forse cheque van de Courchevel Ski Club, viel het royaltykenners direct op dat er niet één, maar twee Wittstocks op de foto te zien waren.

Want jawel: ook Gareth Wittstock, één van Charlenes jongere broers verscheen bij de overhandiging. En dat deed ons afvragen: hoe gaat het nu eigenlijk met Sean en Gareth?

Prinses van Monaco

Toen de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock in 2011 met prins Albert van Monaco trouwde, liet ze een groot deel van haar oude leventje achter zich. Toch hoefde ze het in haar nieuwe thuisland niet helemaal zonder familie te stellen. Haar broer Gareth verhuisde gewoon mee naar het minuscule landje aan zee, terwijl broer Sean een stukje Monaco in Zuid-Afrika vertegenwoordigt. Prinses Charlene en prins Albert hielpen hen meteen aan een baan: beide Wittstocks vervullen functies voor de royal family. 

Sean & Gareth

Sean en zijn vrouw Chantell Wittstock zitten bijvoorbeeld samen in het bestuur van de Princess Charlene of Monaco Foundation South Africa, een stichting van de prinses die zich er vooral op richt om verdrinkingsgevaar bij kinderen te voorkomen. Ook treden Sean en Chantell soms op als woordvoerder voor prinses Charlene. Volgens Lecturas hielden Charlenes broer en schoonzus de hoogheid ook gezelschap toen zij maandenlang vastzat in Zuid-Afrika vanwege medische problemen.

Gareth Wittstock, Roberta Armani, en prinses Charlene in 2017. Beeld: BrunoPress

Gareth is op zijn beurt betrokken bij een andere koninklijke organisatie van zijn zus, de Fondation Princesse Charlène de Monaco, die liefdadigheidsevenementen en sportevenementen organiseert. Toen Charlene zelf een poos buiten beeld was, kreeg Gareth zelfs de leiding over al het werk binnen deze stichting. Charlene is nu natuurlijk weer helemaal terug, maar Gareth blijft zich betrokken tonen bij het werk van de Fondation. Zo zagen we Gareth in niet-te-missen neongeel in het water bij een recent uitstapje met z’n zus:

Beeld: NL Beeld

Luxelevens

Ondertussen doen Sean en Gareth gewoon hun royal ding. Ze laten zich regelmatig van hun meest liefdadige kant zien (voor wat, heurt wat, uiteraard), maar genieten daarnaast lekker van alle leuks dat een leven in Monaco behelst. Gala’s bijwonen voor het jaarlijkse F1-spektakel, bijvoorbeeld, zoals Sean en Chantell hier afgelopen mei:

Beeld: NL Beeld

Of vanuit de prominentenbox met je royal schoonbroer genieten van een sterk staaltje rugby, met Gareth en zijn vrouw Roisin Galvin hier rechts, en Sean en Chantell links van het prinselijk paar:

Beeld: NL Beeld

Waar Sean nog steeds veel tijd in Zuid-Afrika doorbrengt, is Gareth helemaal ingeburgerd in Monaco. Zo liet hij zich in 2022 zelfs officieel registreren Monegask. Daar wordt hij zo nu en dan gezien in het gezelschap van hun zwager, prins Albert, en hun neefje en nichtje prins Jacques en prinses Gabriella.

Hij trouwde in 2015 in Monaco met danseres Roisin Galvin, die hij via vrienden van prins Albert ontmoette. Omdat Gareth zich bekeerde tot het katholicisme, de staatsreligie van Monaco, én de peetoom van prinses Gabriella mocht worden, wordt hij weleens grappend ‘De graaf van Monaco’ genoemd. Naar verluidt zou hij het ook uitstekend kunnen vinden met prinses Caroline. En da’s geen kleinigheidje, want de oudere zus van prins Albert wordt wel gezien als de First Lady van Monaco.

Ook prinses Charlene zal ervoor zorgen dat haar broers wel goed zitten. “Mijn echte vrienden, dat zijn mijn familieleden”, vertrouwde de prinses eerder toe aan Tatler. “Mijn moeder en mijn broers zijn de enige mensen die ik nodig heb en die ik vertrouw.” Goh. Weet Albert ook weer waar-ie staat…

Bron: Lecturas, Gala, Monaco Tribune | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws