Hoera! Prinses Alexandra van Hannover blaast 24 kaarsjes uit

De prinses had van jongs af aan al een sterke (modieuze) wil.

Het is feest voor prinses Alexandra van Hannover: zij blaast vandaag 24 kaarsjes uit. Tijd voor een recap van de leukste (mode)momenten van deze fashionable prinses.

Even voorstellen

Mocht je door de bomen het bos de royals niet meer zien, even een korte samenvatting: Alexandra van Hannover is één van de elf kleinkinderen van wijlen prinses Grace Kelly. Ze werd geboren als de jongste dochter van prinses Caroline, en heeft haar achternaam te danken aan vaderlief prins Ernst-Augustus van Hannover. Dat Duitse bloed hielp de prinses ook aan de man: sinds 2017 is Alexandra al samen met Ben Sylvester Strautmann, een boomlange basketballer uit een rijke Duitse familie. De tortelduifjes mogen dan nog maar 24 zijn – er wordt hier en daar al eens gesuggereerd dat er een verloving aan zit te komen.

Stijlicoon

Afijn, Alexandra blijft natuurlijk een Monegask, en dat betekent uiteraard dat de glamour er met de paplepel is ingegoten. Ze wordt door de royalty-watchers ook wel het nieuwe Monegaskische stijlicoon genoemd, en dat snappen wij wel.

De Monegaskische prinses liet op jonge leeftijd al zien dat ze niet gediend is van tegenspraak…

Bron: NL Beeld

En ook nu, zo’n ruime twintig jaar later, zien we nog steeds een sterke eigen wil bij de prinses – óók op gebied van fashion. Dat zagen we al in 2018, toen Alexandra op 18-jarige leeftijd samen met grote zus Charlotte Casiraghi voor het eerst op de rode loper verscheen in een diep uitgesneden jurk waar we bijna-leeftijdsgenootje prinses Amalia nog niet zo snel in zouden zien…

Bron: NL Beeld

En ook anno 2023 zet Alexandra de stijgende lijn in high fashion-verschijningen voort. Hoewel de prinses geen ‘werkende’ royal is zoals we dat noemen, duikt ze wel steeds vaker op tijdens belangrijke events. Tijdens de Grand Prix in haar thuisland afgelopen mei flaneerde ze met vriendlief als fashionista pur sang over de Monegaskische straten. Van een snoezig ZARA-jurkje op z’n tijd wil de prinses niets weten: Alexandra gaat gewoon voor een ALAÏA-japon of Chanel-jurk met prijskaartjes van rond de 2.000 dollar. Tja, je bent een Monegask of je bent het niet…

Afijn, prinses Alexandra is living her best life, en terecht. Hopelijk gaan we de modieuze prinses nog véél vaker zien de komende tijd. Maar voor nu: tijd voor een goed glas wijn en een flink stuk taart. Toutes nos félicitations!

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws