Haast? Zo droogt je nagellak sneller

Zo kun je toch binnen no-time de deur uit.

Gelakte nagels zijn het toppunt van een verzorgd uiterlijk. Maar je nagels lakken is één ding – het drogen ervan neemt soms meer tijd in beslag dan gepland. Gelukkig hoef je niet met natte nagels de deur uit met de volgende trucjes.

Trucjes

Wapperen met je handen is een manier om je nagellak wat sneller droog te krijgen, maar het is niet dé manier. Aan InStyle delen manicurists Liang Apfel en Rachel Apfel hoe je je nagels zo snel mogelijk droog kunt krijgen, zonder fancy foefjes.

Pak de föhn erbij

Een föhn is niet alleen een handige tool om je haren mee te drogen. Ook je nagels kun je met deze haardroger drogen. “Het is waarschijnlijk de effectiefste manier om je nagels het snelst droog te krijgen”, vertelt Liang. Wel is het belangrijk dat je hierbij de koelste stand van de föhn gebruikt. Warme lucht kan er namelijk weer voor zorgen dat je nagellak niet hard wordt.

Koud water

We noemden net al dat warme lucht het drogingsproces in de weg kan zitten. Kou is wat je wilt voor je nagels. Het kan daarom ook goed werken om je nagels in een kommetje met koud water te dippen. Houd je nagels niet onder een stromende kraan, hoe zacht de straal ook is, want natte nagellak kun je daarmee alsnog verpesten. Oh, en wacht op z’n minst een minuut voor je je gelakte nagels in het kommetje water dipt.

Pas bovenstaande truc overigens alleen toe als je écht heel snel de deur uit moet en je geen tijd hebt om je nagels te laten drogen. Rachel vertelt dat het er ook voor kan zorgen dat je nagellak sneller chipt. “Water kan ervoor zorgen dat de nagelplaat uitzet, waardoor de nagellak kan afbladderen zodra het droog is en de nagel zijn oorspronkelijke structuur aanneemt.” Heb je dus wel wat extra time on your hands? Wacht dan geduldig tot de nagellak droog is.

Gebruik speciale lakjes

Vind je bovenstaande te veel gedoe? Dan heb je altijd nog speciale nagellak die snel droogt. Volgens de Apfels zijn er veel sneldrogende nagellaken voor een fijne prijs te koop bij de beauty stores.

En als je geen mooie kleur sneldrogende nagellak kunt vinden, dan kun je altijd nog quick drying drops aanschaffen. Deze ‘druppels’ breng je op precies dezelfde manier aan op je nagels als reguliere nagellak. Geef je nagels wel een paar minuten de tijd om te drogen voordat je de quick drying laklaag aanbrengt.

Bron: Marie Claire, InStyle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws