Babynieuws! Zweedse Louise die een Maleisische prinses werd is moeder geworden

Als dít geen sprookje is...

Het zal je maar overkomen: de ene dag ben je een ‘gewoon’ Zweeds burgermeisje, de volgende dag kom je je prins (letterlijk) op het witte paard tegen en voor je het weet ben je een Maleisische prinses. Het gebeurde Louise Johansson uit Zweden, die trouwde met prins Muhammed uit Maleisië. Nu is hun liefde bekroond met een nieuwe royal baby.

Liefdessprookje

Hoewel niet elk royal liefdesverhaal een waar sprookje is, is die van Louise en Muhammed dat absoluut wel. Louise groeide op in een Zweeds middle of nowhere-dorpje, en ontmoette haar man toen ze net als Muhammed in Londen ging studeren. Het was ogenschijnlijk liefde op het eerste gezicht, en binnen de kortste keren mocht Louise zich lid noemen van de Maleisische royal family. Het paar gaf elkaar het jawoord in 2019, en kondigen nu, zoals echte royals betamen, de geboorte van hun eerste kindje aan.

Negen namen

Louise beviel op 17 juli in het University Science Malaysia Hospital, en deelt als trotse moeder nu de naam van haar pasgeboren zoontje. We halen even diep adem: Tengku Muhammad Johan Petra Bin Tengku Muhammad Fa-iz Petra. ‘Maar we noemen hem Johan,’ aldus de nog altijd nuchtere Louise. Thank god…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sofie Louise Johansson Petra (@ljo_)

Meer Europeanen aan het Maleisische hof

Hoewel het best bijzonder is dat een Zweeds burgermeisje haar intrek neemt in het Maleisische hof, is Louise niet de enige Europeaan die de paleismuren van Maleisië van binnen heeft gezien. Ook Nederland leverde een staatsburger aan het Aziatische land: prins Dennis, die trouwde met prinses Tunku Tun Aminah Maimunah. Zowel Louises als Dennis’ royal taken zijn bescheiden, en beide royals leven een luxueus leven in Maleisië.

Bron: Nouveau, HLN | Beeld: Instagram @ljo_

Laatste nieuws