Dít familielid was fel tegen huwelijk Mike en Zara

Niet iedereen was overtuigd van hun relatie.

Gisteren was het exact twaalf jaar geleden dat Mike Tindall met zijn grote liefde, Zara Phillips, in het huwelijksbootje stapte. Hiermee werd de rugbyer in één klap onderdeel van de Britse royal family. Maar daar zat niet iedereen op te wachten, bleek later.

Powerkoppel: Zara en Mike

Als dochter van Anne, Princess Royal, en haar eerste man, Mark Phillips, is Zara nadrukkelijk géén prinses. Maar goed: ze staat wel volop in de spotlights als lid van de Britse koninklijke familie. Dat zij als een blok viel voor ruige rugbyspeler Mike Tindall, verdeelde dan ook flink de meningen.

En waar Queen Elizabeth destijds nog officieel haar goedkeuring gaf voor het huwelijk (helemaal conform de protocollen), was een ander familielid minder blij met de relatie van het paar.

De twijfels van oma

Zo deelde Mikes vader, Philip, dat zijn schoonmoeder vrij fel tegen het huwelijk van haar kleinzoon met een lid van de Britse royal familie was. In gesprek met de Sunday Times vertelde hij enkele jaren geleden: “Linda’s moeder, Mikes grootmoeder, was er fel op tegen. In haar tijd trouwde royalty met royalty, en ze dacht dat er op het huwelijk neergekeken zou worden.”

mike zara
Beeld: NL Beeld

Uiteindelijk kwam Mikes oma te overlijden voordat zij de kans had om haar nieuwe schoonkleindochter te ontmoeten. Philip durfde echter met zekerheid te zeggen dat ze Zara fantastisch gevonden zou hebben. “Ik weet dat ze haar (Zara, red.) net zo geweldig gevonden zou hebben als wij, want zij en Mike zijn perfect voor elkaar.”

Populair paar

Omdat de twee geen titels dragen en Zara pas op een eenentwintigste plek in de lijn naar de troon staat, kunnen Mike en Zara hun leven relatief vrij indelen, zonder de immense druk van paleisprotocollen en continue koninklijke evenementen.

Zo werden de twee onlangs nog gespot in een Economy Class-vlucht terug vanuit Nice naar Heathrow. “We stonden er versteld van dat zij in de Economy Class zaten”, meldde een 36-jarige medepassagier aan The Sun. “Iedereen liet ze hun eigen ding doen; ik heb even gepraat met Mike. Hij was heel vriendelijk en een beetje moe – waarschijnlijk door een afterparty van de F1.” Ze zijn ook zo lekker gewoon gebleven!

Bron: The Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws