Huh? Alberts minnares aanwezig bij zelfde gala als Charlene

Na de uitspraak dat Charlenes gezondheidsproblemen ‘karma’ waren, kon dit allesbehalve een gezellig onderonsje worden.

Een ongemakkelijke ontmoeting werd op het nippertje vermeden tijdens een belangrijk event in de sociale agenda van Monte Carlo. Het scheelde niet veel of Prinses Charlene van Monaco was Nicole Coste, de voormalige minnares van haar echtgenoot prins Albert, tegen het lijf gelopen.

Glitter and glamour

Dit weekend vond de 74e editie van het Rode Kruis-bal plaats in Monaco. In 1948 werd het initiatief gestart door toenmalige prins Louis II van Monaco, en sindsdien is het elk jaar een waar feestje van royals, prominenten, en designer-glamour. Natuurlijk allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo minuscuul als het landje zelf, zo groot was het bal. Hele happening, met een hoop opsmuk en mooie outfits.

Toch hebben we het dit keer niet over alle pomp and circumstance dat het event met zich mee bracht, maar over twee aanwezigen die er rond paradeerden. Zowel Prinses Charlene als Nicole Coste waren namelijk aanwezig bij het Rode Kruis-bal. En je snapt wat dat betekent: een eveneens rood kruis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Charlene Rode Kruis gala

Want hoewel er geen verse wonden meer openliggen (afijn, littekentjes), kunnen we ons voorstellen dat het niet écht gezellig is om de voormalige geheime lief van je man tegen het lijf te lopen.

Buitenechtelijke zoon

Albert kreeg zijn zoon Alexandre, inmiddels 19, uit een relatie met Nicole Coste en erkende de jongen in 2005. Hij heeft geen titel en geen recht op de troon omdat hij buitenechtelijk is geboren. Wel is hij gewoon een van Alberts erfgenamen en doet Albert zijn best een band met Alexandre te houden. De puber woont met zijn moeder in Engeland, maar verblijft ook vaak in de buurt van Monaco.

Door één deur

Tussen Charlene en Nicole zijn al jarenlang spanningen. Volgens Nicole wordt haar zoon niet goed behandeld wanneer hij in het paleis logeert, en zou de prinses een goede band tussen vader en zoon in de weg staan. “Het is onmogelijk geworden sinds hij met dat meisje is getrouwd”, zei Nicole over de ontmoetingen tussen Alexandre en Albert in 2014. “Ze moest eens aan mijn onschuldige kind denken. Ik wil haar niet aanvallen, maar ik denk dat het jaloezie is en ik snap niet waarom. Ik ben door de hel gegaan om te vechten voor de naam en de toekomst van mijn zoon.”

Ook trad Nicole Coste tijdens de lange afwezigheid van prinses Charlene, die in het buitenland herstelde van ‘fysieke en emotionele vermoeidheid’, meerdere malen op de voorgrond. Ze zei zelfs dat de gezondheidsproblemen van de prinses ‘karma’ waren, en dat Monaco meer van háár hield. Ouch. 

Bron: Dailymail, Instagram @Nicole.coste | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws